Čokoládový koláč s hruškami (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Chuť čokolády je veľmi výrazná, cesto vláčne - toto sa kombinuje so sladko-kyslou chuťou hrušiek.
8 porcií |
30 minút príprava |
45-50 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame limetkovú šťavu s javorovým sirupom, pridáme pozdĺžne rozkrojené štvrtinky hrušky bez jadierok, premiešame a necháme pol hodinku "marinovať" v chladničke.
- Vajíčka, cukor a maslo vyšľaháme...
- ...pridáme kakao a múku a šľaháme...
- ...nasleduje prášok do pečiva, ktorý takisto vmiešame...
- ...vlejeme smotanu, vmiešame...
- ...a nakoniec aj čokoládové vločky.
- Vlejeme do formy, obložíme marinovanými hruškami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.
- Marhuľový džem si zohrejeme v malom hrnci, potom natrieme na hotový koláč...
- Hotový koláč:
- Koláč v reze: