Foto: mista
Tento recept je trošku náročnejší na suroviny aj na čas. Ale výsledok stojí za to. Doma tento koláčik milujeme a robievam ho pri špeciálnych Zobraziť celý popisTento recept je trošku náročnejší na suroviny aj na čas. Ale výsledok stojí za to. Doma tento koláčik milujeme a robievam ho pri špeciálnych príležitostiach... Dá sa pripraviť aj v tortovej forme... Chuť je na nezaplatenie! Posúďte sami :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Začneme tým, že si pripravíme všetky suroviny. Trocha čokolády si nechajte na posypanie.
-
2
Najprv si pripravíme cesto. Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtka, k žĺtkam pridáme cukor a vymiešame. Vyšľaháme bielka na tuhý sneh a potom ich pridáme k žĺtkam, pridáme múku a kakao. Premiešame.
-
3
Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a dáme piecť do rúry. Keď je cesto upečené necháme ho vychladnúť.
-
4
Medzitým čo nám cesto chladne, dáme si čokoládu roztápať vo vodnom kúpeli. Mezditým si poriadne rozšľaháme mascarpone. Keď je čokoláda roztopená, necháme ju trošku vychladnúť a potom ju primiešavame k rozšľahanému mascarpone.
-
5
Túto plnku potom natierame na vychladnuté cesto. Robím to tak, že dávam z cesta dole papier na pečenie a dám ho naspäť na plech a tam ho ďalej vrstvím.
-
6
Teraz už len vyšľaháme smotanu a natierame ju na vrstvu plnky.
-
7
Vrstvu šľahačky posypene zvyšnou postúhanou čokoládou a máme hotovo. Cez noc necháme stuhnúť v chladničke a ráno podávame. :) Prajem Vám dobrú chuť.
..chuti vsetkym:)
mal tam byt obraazok..niekde zmizol :)
....bože..ja technicky typ..snaad uvidite daco :)
Takto je to lepšie :)