Čokoládovo-tvarohový cheesecake

skatulka - fotkaskatulka, 29. augusta 2015
Čokoládovo-tvarohový cheesecake
Foto: skatulka

Pripravte si jednoduchý cheesecake, ktorý je nenáročný na suroviny ale aj na čas. Je pripravený z obyčajného jemného tvarohu a napriek tomu nám chutí Zobraziť celý popisPripravte si jednoduchý cheesecake, ktorý je nenáročný na suroviny ale aj na čas. Je pripravený z obyčajného jemného tvarohu a napriek tomu nám chutí oveľa viac ako napríklad z mascarpone. Ja som ho pripravila ako dezert pre mojich bratov, ktorí k nám prišli na návštevu.:)

60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
750 g
100 g
1 ks
3 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Sušienky si rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Ja som tentokrát použila kakaové venčeky, ktoré sú asi trošku maslovejšie, takže stačí pridať aj menej masla. Ak by ste použili nejaké iné sušienky a zmes by bola príliš sypká, stačí pridať trochu vody.

  2. 2

    Zmes utlačíme do tortovej formy a pečieme na 140°C 10 minút.

  3. 3

    Zatiaľ si zmiešame tvaroh, vajíčka, kyslú smotanu , roztopenú čokoládu a cukor. Stačí len jemne zmiešať všetko spolu šľahačom.

  4. 4

    Po 10 minútach nalejeme na sušienkový korpus a pečieme na 180°C 50-60 minút.

    Čokoládovo-tvarohový cheesecake - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme ozdobiť ovocím podľa chuti.

    Čokoládovo-tvarohový cheesecake - obrázok 5

Diskusia k receptu

jozka2
Skatulka,nepohnevaj sa,ale bud cokolada ho stiahla,alebo nepiekla si ho na vodnom kupeli,lebo vyzera velmi hutny-stiahnuty.Na chuti to nemeni,len asi je suchy.
skatulka
@jozka2 suchý nie je, je tvarohový, šťavnatý. Tvar možno nie je úplne dokonalý, pretože pečením sa nafúkne a po vychladnutí trochu klesne. Ale treba vyskúšať. :)
jozka2
skatulka,ako som pisala,mas ho tuhy,zbity.Vybehol a nasledne klesol.Cheesecake je velmi jednoduchy na pripravu,ale o to zlozity na pecenie.Je tu vela dobrych aj na vareche skus sa pozriet.Piekla si ho bez vodneho kupela a stale pri 180 st.preto ti vybehol a klesol.Teplota by sa mala po 20 min. znizit na 160 a tak dopiect,on vlastne v prostriedku vyzera ako nedopeceny,musi sa este necha stat v rure po odstaveni pri otvor.dvierkach tak tam dojde a neklesne.Spravne upeceny kolac neklesa.Skus sa pozriet na Philadelphia cheesecake,tam je krasne rozpisany postup pecenia a myslim si,ze je to jeden z najlepsich kolacov.
1x jozka2
malroxa
jozka2...ten philadelphia cheesecake je na vareche?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia