Čokoládovo-tvarohový cheesecake
Autor receptu: skatulka
Pripravte si jednoduchý cheesecake, ktorý je
nenáročný na suroviny ale aj na čas. Je
pripravený z obyčajného jemného tvarohu a
napriek tomu nám chutí oveľa viac ako
napríklad z mascarpone.
Ja som ho pripravila ako dezert pre mojich
bratov, ktorí k nám prišli na návštevu.:)
60 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Sušienky si rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Ja som tentokrát použila kakaové venčeky, ktoré sú asi trošku maslovejšie, takže stačí pridať aj menej masla. Ak by ste použili nejaké iné sušienky a zmes by bola príliš sypká, stačí pridať trochu vody.
- Zmes utlačíme do tortovej formy a pečieme na 140°C 10 minút.
- Zatiaľ si zmiešame tvaroh, vajíčka, kyslú smotanu , roztopenú čokoládu a cukor. Stačí len jemne zmiešať všetko spolu šľahačom.
- Po 10 minútach nalejeme na sušienkový korpus a pečieme na 180°C 50-60 minút.
- Môžeme ozdobiť ovocím podľa chuti.