Foto: azzaro
Tiramisu je v mojom bloggu (http://karolina-azzaro.blogspot.sk/) najobľúbenejší príspevok. Tak som pripravila niečo veľmi podobné. Dúfam, že vám bude tortička chutiť rovnako ako mne. Tortička je Zobraziť celý popisTiramisu je v mojom bloggu (http://karolina-azzaro.blogspot.sk/) najobľúbenejší príspevok. Tak som pripravila niečo veľmi podobné. Dúfam, že vám bude tortička chutiť rovnako ako mne. Tortička je krémová, ale pritom ľahučká, ideálna na leto. Pozor: je taká ľahučká, že budete chcieť po jednom kúsku hneď ďalší. Rozhodne nestačí iba jeden kúsok. Majte ju stále v chladničke, dlho vonku nevydrží.
na 190 °C
Suroviny
120 g |
|
15 ml |
|
175 g |
|
25 g |
|
25 g |
|
0,5 PL |
|
Čokoládový krém: | |
350 ml |
|
20 ml |
|
115 g |
|
25 g |
|
40 ml |
|
3 ČL vykopčené |
|
Mascarpone krém: | |
250 ml |
|
350 ml |
|
50 g |
|
45 ml |
|
40 ml |
|
3 ČL vykopčené |
|
Postup
-
1
Trúbu predohrejeme na 190°C, tortovú formu s priemerom 23cm vystelieme papierom na pečenie a obvod formy vymažeme poriadne maslom. "Korpus" pôjde do výšky 1-2cm od horného okraja tak podľa toho vymažte formu.
- 2
Múku, kakao a cukor dáme do misky. Maslo s liquerom dáme do kastróliku roztopiť na miernom stupni. Roztopené ho nalejeme do múky a vypracujeme čokoládové cesto. Cestíčko postupne povtláčame na spodok aj po obvode formy. Malo by to ísť zhruba do výšky 1-2 cm od horného okraja. Ak sa vám zdá cesto suché dodajte buď trochu liqueru, alebo roztopte maslo a pridajte ho doň. Cesto na spodku popicháme vidličkou. Formu dáme piecť na 8- 10 minút. Upečený "korpus" necháme vychladnúť.
- 3
Čokoládový krém: Šľahačku spolu so sirupom privedieme na miernom ohni k varu a odstavíme. Pridáme čokoládu a necháme ju úplne roztopiť. Do čokolády zašľaháme maslo spolu s liquerom a agaro. Čokoládový krém nalejeme na "korpus" a necháme poriadne v chladničke stuhnúť. Mne to trvalo tak 3-4 hodinky (želé nečakajte, budete mať krém s pevnou konzistenciou, ktorý sa síce neleje ale stále je to krém).
- 4
Mascarpone krém: V miske vyšľaháme mascarpone spolu s cukrom, prilejeme vychladnutú kávu a spolu s liquerom ich poriadne zašľaháme. V inej miske vyšľaháme šľahačku na pevné kopčeky, posypeme ju agarom a rýchlo prešľaháme (2sekundy). Opatrne do mascarpone zamiešame po lyžiciach šľahačku. Takto pripravený krém navrstvíme na stuhnutý čokoládový krém a zarovnáme. Necháme cez noc v chladničke. Pred podávaním posypeme kakaom. Ja som moju tortičku vyberala tak, že ešte v uzavretej forme som prešla veľmi opatrne obvod po stranách nožom. Keď som mala celý obvod odlepený, až potom som otvorila formu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Golden sirup je nooooooo...... sladky sirup :). Na vareche najdes dost receptov ako ho vyrobit (v podstate je to veeela cukru voda a nakrajany citronik). Okrem ineho da sa kupit v obchode. Kukni si to kludne v Google. Tu je link na jeho vyrobu: varecha.pravda.sk/recepty/golden-syrup-zlaty-sirup-fotore...
Dufam ze som ti pomohla :)