Čokoládovo rumové mesiačiky

Autor receptu: klaura

Sú jednoduché a veľmi dobré, šťavnaté. Mám ich od mojej mamky. Vyskúšajte :)

6-10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo alebo palmarín, cukor a postrúhanú čokoládu vymiešame do peny. Čokoládu môžeme rozpustiť aj v mikrovlnke. Postupne zašľaháme 4 žĺtka, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stup. asi 30 min. To je len informačná hodnota, každá gazdinka si svoju rúru pozná ...
  2. Medzitým su pripravíme polevu. Do misy preosejeme ! práškový cukor a vymiečame so 4 PL rumu na hladký krém. Podľa potreby pomaly po lyžiciach pridávame vlažnú vodu. Nesmie to byť veľmi riedke, aby to z koláčika nestieklo. Pre deti robíme polevu len s vodou, prípadne nejakým sirupom.
  3. Upečený koláčik ešte horúci polejeme polevou, necháme vychladnúť a okrúhlou formičkou vykrajujeme mesiačiky. Mesiačiky robím rada, pretože nie je žiadny odpad.