Čokoládovo rumové mesiačiky
Autor receptu: klaura
Sú jednoduché a veľmi dobré, šťavnaté. Mám ich od mojej mamky. Vyskúšajte :)
6-10 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo alebo palmarín, cukor a postrúhanú čokoládu vymiešame do peny. Čokoládu môžeme rozpustiť aj v mikrovlnke. Postupne zašľaháme 4 žĺtka, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stup. asi 30 min. To je len informačná hodnota, každá gazdinka si svoju rúru pozná ...
- Medzitým su pripravíme polevu. Do misy preosejeme ! práškový cukor a vymiečame so 4 PL rumu na hladký krém. Podľa potreby pomaly po lyžiciach pridávame vlažnú vodu. Nesmie to byť veľmi riedke, aby to z koláčika nestieklo.
Pre deti robíme polevu len s vodou, prípadne nejakým sirupom.
- Upečený koláčik ešte horúci polejeme polevou, necháme vychladnúť a okrúhlou formičkou vykrajujeme mesiačiky. Mesiačiky robím rada, pretože nie je žiadny odpad.