Čokoládovo-pomarančová torta s orieškami

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 25. apríla 2013
Čokoládovo-pomarančová torta s orieškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
400 g
3 ks
2 ks
200 g
300 ml
400 g
1 ČL
1/2 bal
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1



    Do roztopenej čokolády pridáme zmäknuté maslo. Do múky pridáme vajcia, mlieko, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.

  2. 2



    Zmiešame s roztopenou čokoládou, pomarančovou šťavou, kôrou a pridáme sneh z bielkov.

  3. 3



    Do cesta zamiešame nasekané orechy. Vylejeme do vymastenej formy a pečieme na 160 °C asi 35 minút. Necháme vychladiť a polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
velmi cudny recept, na obrazku polevu nevidno, vyzera to ako nejaky krem a ten postup je hodny zaciatocnika, nie sefkuchara, ako to laici maju urobit? treba iba vymiesat vsetko dokopy alebo ako?
neviem co sa vam na tom nezda. je to skoro take ako brownie. a to je take skoro roztopene.. podla mna je to normalne napisane... a ja si to ulozim urcite spravim lebo to dobre vyzera ako cokoladove lubim
ja som ešte nečítala komentáre a tiež ma hneď napadlo, že to vyzerá ako krém na ceste a poleva žiadna....myslím....vravím si...že to bude asi zlé foto.... no a potom som sa pustila do čítania komentárov. Z duše mi vravíte! Šéfkuchár by si mal dať veru záležať, ako napíše recept a akú fotku k nemu pridá. Ale inak to vyzerá dobre...aj by to mohlo dobre hutiť

Pridaj komentár k receptu: