Foto: zlatulik3
U nás doma sa stále povaľujú nejaké cukríky, pretože ich nikto neľúbi... Tak mi napadlo, že karamelové využijem a vymyslím nejaký krém do zákusku. Zobraziť celý popisU nás doma sa stále povaľujú nejaké cukríky, pretože ich nikto neľúbi... Tak mi napadlo, že karamelové využijem a vymyslím nejaký krém do zákusku. Čo sa nakoniec aj podarilo a mne sa ani kúsok zákusku neušiel, ale stihla som aspoň odfotiť.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si roztopíme čokoládu s maslom, zvyknem nad parou, ale ked sa ponáhľam, tak aj v mikrovlnke stačí. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, 3 lyžice teplého mlieka. Nakoniec pridáme mleté orechy a vyšľahané bielky. Všetko jemne premiešame.. Ja som použila vlašské orechy aj lieskové orechy, také som mala doma.
- 2
Plech si vymažeme maslom a vylejeme do nej pripravené cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 až 30 minút. Môj plech ma rozmer 22 x 28 cm.
- 3
Krém: Karamelové cukríky si dáme do hrnca a roztápame, varila som asi aj pol hodinu, pridala som aj mlieko, aby sa nekaramelizovalo a treba dávať podľa potreby. Keď to už bolo rozpustené, tak som dala vychladnúť. Potom som pridala kyslú smotanu, dobre vymiešala a nakoniec som pomaly vmiešavala mascarpone.
- 4
Na upečený a vychladnutý korpus natrieme džem. Každý podľa chuti, ja som použila višňový a na to všetko opatrne karamelový krém. Dáme do chladničky trocha vychladiť a hotovo. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu