Čokoládovo-karamelový zákusok

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 21. marca 2016
Čokoládovo-karamelový zákusok
Foto: zlatulik3

U nás doma sa stále povaľujú nejaké cukríky, pretože ich nikto neľúbi... Tak mi napadlo, že karamelové využijem a vymyslím nejaký krém do zákusku. Zobraziť celý popisU nás doma sa stále povaľujú nejaké cukríky, pretože ich nikto neľúbi... Tak mi napadlo, že karamelové využijem a vymyslím nejaký krém do zákusku. Čo sa nakoniec aj podarilo a mne sa ani kúsok zákusku neušiel, ale stihla som aspoň odfotiť.

10-12
porcií
60 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
150 g
100 g
3 ks
3 PL
100 g
Krém:
1 bal
250 ml
250 ml
100 ml
1 pohár




Postup

  1. 1

    Najprv si roztopíme čokoládu s maslom, zvyknem nad parou, ale ked sa ponáhľam, tak aj v mikrovlnke stačí. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, 3 lyžice teplého mlieka. Nakoniec pridáme mleté orechy a vyšľahané bielky. Všetko jemne premiešame.. Ja som použila vlašské orechy aj lieskové orechy, také som mala doma.

  2. 2

    Plech si vymažeme maslom a vylejeme do nej pripravené cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 až 30 minút. Môj plech ma rozmer 22 x 28 cm.

  3. 3

    Krém: Karamelové cukríky si dáme do hrnca a roztápame, varila som asi aj pol hodinu, pridala som aj mlieko, aby sa nekaramelizovalo a treba dávať podľa potreby. Keď to už bolo rozpustené, tak som dala vychladnúť. Potom som pridala kyslú smotanu, dobre vymiešala a nakoniec som pomaly vmiešavala mascarpone.

  4. 4

    Na upečený a vychladnutý korpus natrieme džem. Každý podľa chuti, ja som použila višňový a na to všetko opatrne karamelový krém. Dáme do chladničky trocha vychladiť a hotovo. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

luss44
môže byť dobrý, u nás síce cukríky nenájdem, ale korpus niekde využijem, páči sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia