Foto: elixir
Chcela som spraviť nejaký zákusok v malom vydaní a tak som to skúsila s muffinmi. Inšpiráciou mi bol recept na dobošovú tortu, ktorý som Zobraziť celý popisChcela som spraviť nejaký zákusok v malom vydaní a tak som to skúsila s muffinmi. Inšpiráciou mi bol recept na dobošovú tortu, ktorý som našla v jednej z mojich kuchárskych kníh... takže sú to mini torty? Muffiny sú poriadne čokoládové a sladké.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
50 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
(na vymastenie) |
|
Plnka: | |
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Karamel: | |
50 g |
|
Posýpka: | |
(posekané, opražené) |
|
Na okraje: | |
100 g |
|
2 - 3 PL |
|
Dekorácia: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vyšľaháme si bielka na tuhý sneh. Žĺtka a cukor vymiešame do penista a opatrne pridáme sneh. Nakoniec postupne pridáme preosiatu múku. Hotové cesto naplníme do vymastených muffinových foriem - 6 ks.
-
2
Plnka: Maslo, čokoládu, cukor spolu rozpustíme na plameni, potom necháme stuhnúť. Upečené a vychladnuté muffiny rozpolíme a prierez potrieme plnkou.
-
3
Čokoláda na okraje: Roztopíme si čokoládu a kondenzované mlieko nad parou, zoberieme muffin do ruky a chytíme za vrchnú a spodnú plochu, okraje hneď natierame čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
-
4
Lieskové oriešky si nasekáme a opražíme.
-
5
Necháme si skaramelizovať cukor. Dáme na vrch muffinov a do karamelu vtlačíme orechy.
@aszabka kondenzované mlieko je nesladené, napr. aké sa dáva do kávy.