Čokoládovo-karamelové muffiny

Autor receptu: elixir

Chcela som spraviť nejaký zákusok v malom vydaní a tak som to skúsila s muffinmi. Inšpiráciou mi bol recept na dobošovú tortu, ktorý som našla v jednej z mojich kuchárskych kníh... takže sú to mini torty? Muffiny sú poriadne čokoládové a sladké.

6
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vyšľaháme si bielka na tuhý sneh. Žĺtka a cukor vymiešame do penista a opatrne pridáme sneh. Nakoniec postupne pridáme preosiatu múku. Hotové cesto naplníme do vymastených muffinových foriem - 6 ks.
  2. Plnka: Maslo, čokoládu, cukor spolu rozpustíme na plameni, potom necháme stuhnúť. Upečené a vychladnuté muffiny rozpolíme a prierez potrieme plnkou.
  3. Čokoláda na okraje: Roztopíme si čokoládu a kondenzované mlieko nad parou, zoberieme muffin do ruky a chytíme za vrchnú a spodnú plochu, okraje hneď natierame čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Lieskové oriešky si nasekáme a opražíme.
  5. Necháme si skaramelizovať cukor. Dáme na vrch muffinov a do karamelu vtlačíme orechy.