Čokoládovo-karamelová torta fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 9. augusta 2014
Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept)
Foto: mesiar50

Suroviny

Suroviny na tortovy korpus :
3 ks
3 PL
3 PL (väčšia)
1/2 bal.
3 PL
3 PL
Suroviny na parížsky krém:
750 ml
500 g (podľa vášho výberu)
15 PL
Suroviny na vrchný plát torty:
1 ks
1 PL
1 PL(vacsia)
1 PL
1 PL
 (trocha,len tak od oka)
Surovina na potretie vrchného plátu:
cca 8 - 10 PL
Pomocné suroviny:
cca 4 ks




Postup

  1. 1

    Pri vyrobe parizskeho kremu bude postup nasledovny: Dame si skaramelizovat 15 PL krystaloveho cukru.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na horuci karamel nalejeme 750 ml slahackovej smotany.Karamel nam stuhne ako beton.Ja som mu pomohol varechou aby sa mi rozlamal na mensie casti.Smotanu privedieme do varu a miesame nonstop pokial sa nam stuhnuty cukor nerozpusti.Som docela trpezlivy clovek no aj tak som si zo dva mensie kusy odtial zlikvidoval necakajuc pokial sa mi racia rozpustit.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ku karamelovej zmesi pridame 500 g cokolady a pri neustalom miesani dielo kratko povarime.Ja som pouzil mliecnu cokoladu.Kto neoblubuje sladke kremy tak nech pouzije horku cokoladu ako mi to raz radila varechacka @martamm,ale samozrejme v prvom rade zalezi na vasej chuti.Dakujem za radu.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cokoladu miesame az sa nam celkom nerozpusti.Tuto hmotu som sokovo schladil v drese na umyvanie riadu.Az potom som ho umiestnil do chladncky.Je dobre si pripravit krem uz predosli vecer kedze musi postat v chladnicke dlhsiu dobu.Najlepsie cez noc.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhy den rano budete mat takyto krem ako to mate moznost vydiet na obrazku.Konzistencne bude husty a aj tahavy od karamelu.Niektore mile varechacky mali pravdu ze nemusim pridavat do takehoto mnozstva cokolady este aj fixacne pripravky.Krem je aj bez nich stabilny a torta sa da pekne krajat.Za radu dakujem.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomocou mixera si husty krem vyslahame do penista ako to vidite aj na obrazku 6.Ja som si krem vymiesal az vtedy ked som mal uz tortovy korpus upeceny a vychladnuty.Mal som uz upeceny aj vrchny plat torty ktory som natrel karamelom.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Priprava torty je nasledovna.: Upecieme si tortovy korpus z troch vajec.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Korpus si rozrezeme na dva diely.Prizemie torty natrieme kremom.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dalej pokracujeme pridanim prveho poschodia a nasledne ho natrieme kremom.Nemusime ho velmi zarovnavat,kedze je to len podklad pod banany.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na prve poschodie torty nakladieme uz posekane banany.Mozu byt tie kusky aj hrubsie ako su moje,budu sa potom vynimat krajsie v reze torty.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Banany zakryjeme kremom.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tortu dokoncime poukladanim pokrajanych platov z piskoty a karamelu.Potom este kremom natrieme boky torty a lubovolne zdobime.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Vrchny plat torty som si pripravil takto: Upiekol som si piskotovy plat z jedneho vajca(mozete aj z dvoch)a na hotove cesto som natrel karamel.Vacsi noz som natrel maslom a karamel som posekal na osem casti.Vy si ho mozete pokrajat aj na viac kusov,ale musi sa to robit rychle.Ako vidite ja som toho karamelu mal malo.Tusim som ho robil z 4-5 PL.V recepte som ten pomer cukru zvysil.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na zaver mi uz neostava nic ine ako sa ospravedlnit za chybajuce diakriticke znamienka a za spatne fotky ktore som robil tabletom pc. Zelam vam dobru chut.

    Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

martamm
Krásna torta mäsiar, páči sa mi, ako je ozdobená a kombinácia chutí, ktoré si tentoraz spojil zaručuje delikítny kulinársky zážitok. Ďalšia Tvoja torta obohatí moju kuchársku knihu, ďakujem :)
mesiar50
@martamm
,,Moji tegustatori"v nl.su zatial spokojny.Vraveli,ze karamel a cokolada pasuju k sebe.Taku pochvalu som si od teba ani nezasluzil.Srdecna vdaka, si velmi zlata.
brambora
toto je neskutocne s tebou Lacko. :D no ved hotovy cukrar z teba. krasne torty pecies... a karamel je moj oblubeny, hned by som sa nechala ponuknut. ;)
zuzanka1367
5* patrí tvojim nemäsiarským tortám vždy, aj nejaký tanec by som zatancovala za karamelovú tortu s čokoládou!!! Palec hore...
hanak
Tak toto Lacino, je ďalšie veľkolepé dielo od Teba. Ešte sa len chystám na nadýchanú a teraz som v rozpakoch, ktorou mám vlastne moju matku a sestru prekvapiť. Žeby každej inú? Orechová dostala 100 bodov, tieto budú určite tiež skvele bodovať. Ani sa mi nechce veriť, že si mäsiar?!
mesiar50
@brambora
Ani nehovor.Nechcelo sa mi do mesta pre cukrarenske vrecko.Zdobil som to len mikrotenovym sackom.Milo si ma prekvapila,ze sa ti torta paci.Srdecne ti dakujem.
mesiar50
@hanak
Parizske kremy maju rozhodne svoje caro.Myslim tym hlavne na ich lahkost.Z maslovych kremov sa mi zapacil zltkovy krem ktory som pouzil do tych svojich kosickov.Ten by ti pasoval rozhodne aj do orechovej torty.Dakujem ti velmi pekne priatelu.
evusik
nemám slov :-) toľko čokolády a karamel, to by bolo presne pre mňa... v reze vyzerá krásne :-)
pacinka
5* ukladám do KK, len dúfam, že naberiem na to raz odvahu. Máš zlaté ruky.
kukulienka71
@mesiar50 , mne sa kombinácia karamel+čokoláda+banány veľmi pozdáva, torta v reze je pre mňa neodolateľná! Pekne si sa popasoval s novou úlohou, ak by bola možnosť vyskúšať toľko tort, neváhala by som:-) v bode 2 si ma rozosmial, si milo úprimný:-) možno by pomohlo karamel vyliať na alobal, nechať stuhnúť, potom pomlieť na prášok a tak pridať do vriacej smotany, rýchlejšie by sa rozpustila. Celkovo tvoj výkon hodnotím na 5*, dobrá inšpirácia, ďakujem.
mesiar50
@pacinka
Zabudni prosim ta na nejaku odvahu.Spravil to chlapec a ty by si to zvladla tiez bez problemov.Dakujem ti pekne.
mesiar50
@kukulienka71
Chcel som si urychlit robotu.Karamel by sa mal davkovat do hrnca po castiach tj.rozpusti sa nam za lyzicu a potom pridame dalsiu davku resp.lyzicu.Cela akcia by mala prebehnut na miernom ohni.Tesi ma,ze sa ti kombinacia torty paci.Dakujem ti pekne.
obor123
Ja žasnem. Jednu tortu máš krajšiu ako druhú. Ak si predstavím chuť podľa zloženia, to musí byť rozprávka. Torta je aj pre oči lahodná. Už ju mám v kk.a dávam 5* .
terinka55
Pohral si sa aj s detailom. Bravó! Skvelá kombinácia, výborná chuť. Parádne si napiekol, chválim, ale nebuď veľmi pyšný :) KK a 5*
používateľ nemá avatar
123
123
karamel a čokoláda - parádna kombinácia, parádna torta, všestranné využitie... kk
sahara
Lacko,ja žasnem,ako dokážeš vyrobiť chute veď to je ako sa hovorí:nebíčko v papuľke-krásne a suprové.....
mesiar50
@terinka55
Nemam byt na co pysny.Torta sa mi nepodarila podla mojich predstav.Chutovo je dobra no vzhladovo nic moc.Dakujem ti krasne.
mesiar50
@sahara
Minule som reklamoval ,ze neviem o koho,,kraca".
Tvoja tvar je mi povedoma a urcite sme sa stretli v Sahach.O to viac ma tesi,ze sa ti torta paci.Dakujem ti velmi pekne a srdecne ta pozdravujem z nizozemska.
1x sahara
eviana
@mesiar50 , nádherná torta a to skĺbenie chutí - karamel + čokoláda + banány - presne podľa môjho gusta... Lacko, zasa si ma dostal svojim cukrárskym umením a fotkou torty v reze - je fakt neodolateľná. Ukladám, keď bude príležitosť najbližšiu tortu budem robiť podľa Teba, ďakujem za krásnu inšpiráciu a dávam jasných 5* :)
sonulienka
@mesiar50 ja už ani nemám čo dodať je to skratka 1******************* čo všetko dokážeš. Je to aj na oko aj na chuť fantázia.
tinca
@mesiar50 beriem takého muža,čo vie piecť tak chutné a krásne torty, chválim 5*
olinecka
@mesiar50 rád pečieš ja sa veľmi rada priučim ,lebo vidím,že ešte veľa neviem.Pekny zbytok dňa!!!!
mesiar50
@olinecka
Mas pravdu.Rad peciem a vyvaram.Stalo sa to kazdodenou sucastou mojho zivota,kedze mi osud doprial sa starat sam o seba uz dlhe roky.Prve co som sa z domeny varechy naucil boli parene kysnute knedle.Odvtedy sa neustale ucim ci uz od vas varechacov,alebo z roznych videi z netu.Dakujem ti velmi pekne a zelam ti krasny vecer z uprsaneho Holandska.
havino
teda Laci, krása a chuť, ja Ti dám, že na vzhľad nič moc, nič viac na ňu nie je treba, na čo čančať, totok je krásne, jednoduchosť, podľa surovín si predstavujem, ale to len predstavujem. Takýto krém som nerobila, ukladám si ju, aj ked neviem kedy, snád až ked budú vnúčatá a príležitosť. Aj s tým karamelom na vrch si si poradil, nenapadlo by ma to, na piškotu dať, lebo som pozerala videa prípravy karamelu na dobošové rezy a veru je na to potrebný grif. Všetko super.
matata1
@mesiar50 nemám slov, takú krásnu tortu si upiekol! Nezhadzuj sa zbytočne, ja viem, že skromnosť je pekná vlastnosť, ale príliš škodí. Ako píše @havino , karamel na torte je už vyšší level. Keď pečiem dobošku, polievam ju len čokoládou, lebo na karamel si netrúfam (po mamkinom veľmi nepríjemnom a bolestivom popálení sa karamelom)
mesiar50
@havino
Tanicka ty si,ale papulka.! Ako mama synovi,ked neposlucha.Velmi ma potesil a pobavil tvoj mily komentar.Tesi ma,ze sa ti torta paci a dakujem ti srdecne.
mesiar50
@matata1
Ja som si tiez trochu popalil prst,ale ked sa bojis takychto akcii doporucujem rukavice napr.proti rezom.Su to pletene rukavice Ich zlozkou su nilonove nite a sklenne vlakna atd. ktore neprereze ani noz.Daju sa prat aj v pracke.Samozrejme daju sa pouzit na rozne
prace.Som naozaj rad,ze sa ti torta paci. Velka vdaka.


babidka
@masiar , zacal si na Vareche tak nenapadne, opatrne , povedala by som-ze az bojacne ....a teraz hla, co sa z teba vyklulo !:-) To je torta ako stvorena pre mna a vnucata . Jedno je cokoholik ako ja a druhe by malo najradsej karamel v kazdom jedle :-) Chvalim , vyborna torta.
mesiar50
@babidka
Viem byt aj ,,beťár"chlapec ako vidis.Potesenie na mojej strane,ze sa ti torta paci.Dakujem pekne a srdecny pozdrav pre teba a tvoje rozkosne vnucatka posielam z NL.
evanaaa
Tak tento "beťár chlapec" predbehol v tortárskom umení veľa žien, aj 10 klobúkov keby som mala na hlave a klaňala sa pred tebou, je málo. Ja by som na takúto tortu potrebovala: 1) jeden celý deň ( od rána do večera), 2) veľkú miestnosť a veľa plochy na robotu, 3) byť úplne sama a nejesť, nepiť, aby ma nič nezdržiavalo. Možno potom by som ju upiekla. Ale aj tak, milý Lacko, @mesiar50 , by to nebolo ono. Preto ťa obdivujem.
mesiar50
@evanaaa
Nemusis sa mi klanat Evicka zlata.Takuto tortu zvladne hocijaky amater a ty by si ju zvladla ,tiez bez problemov.Dakujem ti za pekne ohodnotenie.Tvoje slova si velmi vazim a posielam ti krasny pozdrav z NL.
orchidea
Torta má len jedinú chybičku...že si nemôžem z nej uchmatnúť aspoň kúsok...mňááááám karamel a čokoláda. Krásna. Najbližšie ju určite urobím a ďakujem za uverejnenie receptu.
matata1
@mesiar50 ďakujem za radu, ale ja som s rukavicami veľmi nešikovná, nepoužívam ich ani pri upratovaní, ba ani vlasy si neviem zafarbiť s rukavicami na rukách. Nič iné mi nezostáva, len nabrať odvahu, alebo ostať pri čokoládovej poleve.
mesiar50
@matata1
To mas OK.Mna do dielni nevpustia bez ochrannych rukavic a ochrannej zastere z ocelovych kruzkov.Nemas co dakovat.Pekne ta pozdravujem.





mariamka
krasna, domaca, prirodzena,, ideme na svadbu, skoda, ze uz mam objednanu @mesiar nabuduce bude od teba! :)
mracik9
keď tam pozerám,tak čím ďalej,tým viac som presvedčená,že si sa minul povolaním,super :))
ywett
karamel a čokoládu mám veľmi rada, takže torta by mi určite chutila, vydarila sa ti krásne, si šikovný
haji
Dnes jsem objevila tvůj kouzelný čoko- karamelový dort a jako bonus v textu rukavice odolné proti řezu. Mno, tak oboje - dort i rukavice - by mi dnes fakt "koplo"!! Krásná práce!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia