Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Suroviny

Postup

  1. Pri vyrobe parizskeho kremu bude postup nasledovny: Dame si skaramelizovat 15 PL krystaloveho cukru.
  2. Na horuci karamel nalejeme 750 ml slahackovej smotany.Karamel nam stuhne ako beton.Ja som mu pomohol varechou aby sa mi rozlamal na mensie casti.Smotanu privedieme do varu a miesame nonstop pokial sa nam stuhnuty cukor nerozpusti.Som docela trpezlivy clovek no aj tak som si zo dva mensie kusy odtial zlikvidoval necakajuc pokial sa mi racia rozpustit.
  3. Ku karamelovej zmesi pridame 500 g cokolady a pri neustalom miesani dielo kratko povarime.Ja som pouzil mliecnu cokoladu.Kto neoblubuje sladke kremy tak nech pouzije horku cokoladu ako mi to raz radila varechacka @martamm,ale samozrejme v prvom rade zalezi na vasej chuti.Dakujem za radu.
  4. Cokoladu miesame az sa nam celkom nerozpusti.Tuto hmotu som sokovo schladil v drese na umyvanie riadu.Az potom som ho umiestnil do chladncky.Je dobre si pripravit krem uz predosli vecer kedze musi postat v chladnicke dlhsiu dobu.Najlepsie cez noc.
  5. Na druhy den rano budete mat takyto krem ako to mate moznost vydiet na obrazku.Konzistencne bude husty a aj tahavy od karamelu.Niektore mile varechacky mali pravdu ze nemusim pridavat do takehoto mnozstva cokolady este aj fixacne pripravky.Krem je aj bez nich stabilny a torta sa da pekne krajat.Za radu dakujem.
  6. Pomocou mixera si husty krem vyslahame do penista ako to vidite aj na obrazku 6.Ja som si krem vymiesal az vtedy ked som mal uz tortovy korpus upeceny a vychladnuty.Mal som uz upeceny aj vrchny plat torty ktory som natrel karamelom.
  7. Priprava torty je nasledovna.: Upecieme si tortovy korpus z troch vajec.
  8. Korpus si rozrezeme na dva diely.Prizemie torty natrieme kremom.
  9. Dalej pokracujeme pridanim prveho poschodia a nasledne ho natrieme kremom.Nemusime ho velmi zarovnavat,kedze je to len podklad pod banany.
  10. Na prve poschodie torty nakladieme uz posekane banany.Mozu byt tie kusky aj hrubsie ako su moje,budu sa potom vynimat krajsie v reze torty.
  11. Banany zakryjeme kremom.
  12. Tortu dokoncime poukladanim pokrajanych platov z piskoty a karamelu.Potom este kremom natrieme boky torty a lubovolne zdobime.
  13. Vrchny plat torty som si pripravil takto: Upiekol som si piskotovy plat z jedneho vajca(mozete aj z dvoch)a na hotove cesto som natrel karamel.Vacsi noz som natrel maslom a karamel som posekal na osem casti.Vy si ho mozete pokrajat aj na viac kusov,ale musi sa to robit rychle.Ako vidite ja som toho karamelu mal malo.Tusim som ho robil z 4-5 PL.V recepte som ten pomer cukru zvysil.
  14. Na zaver mi uz neostava nic ine ako sa ospravedlnit za chybajuce diakriticke znamienka a za spatne fotky ktore som robil tabletom pc. Zelam vam dobru chut.