Čokoládovo-karamelová torta (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Postup- Pri vyrobe parizskeho kremu bude postup nasledovny:
Dame si skaramelizovat 15 PL krystaloveho cukru.
- Na horuci karamel nalejeme 750 ml slahackovej smotany.Karamel nam stuhne ako beton.Ja som mu pomohol varechou aby sa mi rozlamal na mensie casti.Smotanu privedieme do varu a miesame nonstop pokial sa nam stuhnuty cukor nerozpusti.Som docela trpezlivy clovek no aj tak som si zo dva mensie kusy odtial zlikvidoval necakajuc pokial sa mi racia rozpustit.
- Ku karamelovej zmesi pridame 500 g cokolady a pri neustalom miesani dielo kratko povarime.Ja som pouzil mliecnu cokoladu.Kto neoblubuje sladke kremy tak nech pouzije horku cokoladu ako mi to raz radila varechacka @martamm,ale samozrejme v prvom rade zalezi na vasej chuti.Dakujem za radu.
- Cokoladu miesame az sa nam celkom nerozpusti.Tuto hmotu som sokovo schladil v drese na umyvanie riadu.Az potom som ho umiestnil do chladncky.Je dobre si pripravit krem uz predosli vecer kedze musi postat v chladnicke dlhsiu dobu.Najlepsie cez noc.
- Na druhy den rano budete mat takyto krem ako to mate moznost vydiet na obrazku.Konzistencne bude husty a aj tahavy od karamelu.Niektore mile varechacky mali pravdu ze nemusim pridavat do takehoto mnozstva cokolady este aj fixacne pripravky.Krem je aj bez nich stabilny a torta sa da pekne krajat.Za radu dakujem.
- Pomocou mixera si husty krem vyslahame do penista ako to vidite aj na obrazku 6.Ja som si krem vymiesal az vtedy ked som mal uz tortovy korpus upeceny a vychladnuty.Mal som uz upeceny aj vrchny plat torty ktory som natrel karamelom.
- Priprava torty je nasledovna.:
Upecieme si tortovy korpus z troch vajec.
- Korpus si rozrezeme na dva diely.Prizemie torty natrieme kremom.
- Dalej pokracujeme pridanim prveho poschodia a nasledne ho natrieme kremom.Nemusime ho velmi zarovnavat,kedze je to len podklad pod banany.
- Na prve poschodie torty nakladieme uz posekane banany.Mozu byt tie kusky aj hrubsie ako su moje,budu sa potom vynimat krajsie v reze torty.
- Banany zakryjeme kremom.
- Tortu dokoncime poukladanim pokrajanych platov z piskoty a karamelu.Potom este kremom natrieme boky torty a lubovolne zdobime.
- Vrchny plat torty som si pripravil takto:
Upiekol som si piskotovy plat z jedneho vajca(mozete aj z dvoch)a na hotove cesto som natrel karamel.Vacsi noz som natrel maslom a karamel som posekal na osem casti.Vy si ho mozete pokrajat aj na viac kusov,ale musi sa to robit rychle.Ako vidite ja som toho karamelu mal malo.Tusim som ho robil z 4-5 PL.V recepte som ten pomer cukru zvysil.
- Na zaver mi uz neostava nic ine ako sa ospravedlnit za chybajuce diakriticke znamienka a za spatne fotky ktore som robil tabletom pc.
Zelam vam dobru chut.
|