Čokoládovo jahodová roláda (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Zasneženú roládu môžme použiť ako vianočný zákusok.

7-8 minút
na 230 °C

Postup

  1. Vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor a došľaháme do hladka.
  2. Pridáme po jednom žĺtka a vyšľaháme. Pridáme vodu a šťavu z kompótu.
  3. Primiešame hladkú múku. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme cesto, uhladíme a upečieme. Pripravíme si vlhkú utierku. Cesto vyklopíme na utirku, opatrne strhneme papier .
  4. Stočíme do vlhkej utierky, necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si plnku. Uvaríme puding, zabalíme do fólie a necháme vychladnúť.
  6. Škrobovú múčku zmiešame so šťavou z kompótu, necháme prejsť varom. Vychladnutý puding aj šťavu z kompótu vyšľaháme s herou, pridáme vanilk. cukor. Natrieme na roládu, pridáme jahody.
  7. Roládu zrolujeme , uložíme do chladničky aspoň na hodinu. Pripravíme si čokotransfér, ktorý si zakúpime v cukrárskych potrebách. Vychladnutú roládu obalíme do zasneženého čokotransféru.
  8. Vyšľaháme šľahačku, dozdobíme jednotlivé kúsky šľahačkou a jahodami.