Čokoládovo-čokládový koláč bez vajec

marinas - fotkamarinas, 9. januára 2017 21:53
Ďalšie recepty »

Výborný maximálne čokoládový koláč bez vajec, ktorý Vám zaberie máličko času. A čo je na ňom najlepšie? Suroviny, ktoré naň potrebujeme, máme určite každá doma, takže gazdinky... ak ste dostali chuť na niečo správne čokoládové, chcete potešiť partnera alebo deti, nemusíte hneď bežať do najbližších potravín :) S týmto koláčom si určite vyslúžite sladký božtek, a možno aj niečo viac... :)

45 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
800 ml
400 ml
200 ml
1 bal
 štipka
550 ml
250 ml
1/2 bal
2 PL
Poleva:
100 ml
15 PL
2 PL (alebo Hera)
10 PL
Ostatné:
 podľa vlastnej chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vo väčšej miske zmiešame (preosiatu) múku, cukor, kakao, vanilkový cukor, kypriaci prášok a soľ. Postupne prilievame (vychladenú) kávu, olej a nakoniec ocot. Cesto sa dobre mieša aj ručne, takže nie je potrebný mixér. Ak máme cesto dobre vymiešané, vylejeme ho na vymastený, alebo papierom vyložený plech (ja osobne radšej používam menší, aby bol koláč vyšší), vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kým sa nám koláč pečie, spravíme si výbornú polevu. V menšej miske necháme v 100 ml vody rozpustiť cukor. Pridáme maslo a opäť necháme rozpustiť. Ak máme maslo rozpustené pridáme Granko. Polevu necháme v chladničke odstáť cca hodinu, aby trochu zhustla.

  3. 3

    Keď nám už koláč vychladol a poleva zhustla, natrieme ho po povrchu džemom a rovnomerne vylejeme polevu na koláč, prípadne na nej môžeme vidličkou vytvoriť vlnky. Ozdobíme ho postrúhanou horkou čokoládou a necháme ho chvíľu v chladničke odstáť (aj keď je to pokušenie.. :P ), aby poleva stuhla a potom už len... Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist