Foto: janusniq
Tento recept som objavila v knihe od Nigelly Lawson, ktorú som si kúpila na Vianoce :) A nakoľko je úplne skvelý (ako celá kniha Zobraziť celý popisTento recept som objavila v knihe od Nigelly Lawson, ktorú som si kúpila na Vianoce :) A nakoľko je úplne skvelý (ako celá kniha - odporúčam), tak som sa rozhodla oň s Vami podeliť.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mixérom alebo ručne roztlačíme/rozmixujeme banány. Pridáme k nim olej, vajcia a cukor (v knihe je uvedený ako mäkký hnedý cukor?). V druhej miske si zmiešame všetky suché prísady, t.j. múku, kakao a sódu bikarbónu. Následne túto suchú zmes pridáme k tekutému cestu. Tu už, aspoň podľa toho, čo som čítala na nete o príprave muffinov, som nepoužila mixér, ale miešala som to ručne. Podotýkam, že cesto je veľmi tuhé, teda nie je vôbec riedke - na dotyk pripomína gumu a pri miešaní som mala pocit, že sa mi tie suché suroviny snáď ani komplet nezamiešajú - nakoniec sa to pekne všetko spojilo. Následne si naplníme košíčky vo forme a dáme piecť na 200 stupňoch cca 15 - 20 min. Z tejto dávky vyjde (prekvapujúcu vzhľadom na celkom veľký objem surovín), 12 väčších muffinov. A nižšie je výsledný produkt tesne po vybraní z rúry. Predtým, ako muffiny vyberiete z plechu, nechajte ich na ňom trošku postáť.
@valeri - ďakujem :)
@babidka - dakujem za informaciu aj za pochvalu - od teba su ju velmi cenim
na “ zavolanú” nevedela som čo s banánmi, mala som presne 3ks, neboli až tak prezreté, ale na mafiny s
úce, ešte chvíľu a “ finito”
Ďakujem za recept, málo som zmenila suroviny, dala som menej kakaa a múky 200g. Pre mňa boli chuťou "fádne", tak som mafiny poliala citrónovou polevou, ináč vláčne a pekne nadýchané. Hlavne sa zúžitkovali banány. Keď ich budem robiť, hoc som dala menenej kakaa, na budúce dám ešte menej. Tá citrónová poleva tú chuť mafin je osviežením.