Foto: janikbj
Postup
-
1
Korpus z kyslého mlieka tu už mám pri inej torte, ale pre mňa je naj, lebo je šťavnatý, pevný a netreba sa s jeho prípravou veľmi piplať :D V jednej miske si zmiešame múku, cukor, kakao, sódu, v druhej vareškou zmiešame mokré suroviny: acidofilné mlieko, vajíčka, olej. Mokrú zmes poriadne vmiešame do suchej a dáme piecť vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme (priemer 23 cm) alebo malom plechu (27 x 20cm) v rúre vyhriatej na 150 - 170 stupňov (podľa rúry). Pečieme cca 40 min, treba skúsiť špajlou, či je v strede cesto prepečené (keď sa pečie príliš rýchlo, prikryjeme papierom na pečenie).
- 2
Čokoládový krém mám od jednej veľmi šikovnej babenky z MMB, tuto link na jej oridžo superčokoládovú tortu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24824. Krému je fakt veľa, prispôsobila som si to teda ako mi pasovalo. V troche mlieka rozmiešame čokoládové pudingy (odporúčam Dr.Oetker horká čokoláda), zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom, do vriaceho zavaríme rozmiešané prášky a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť (môžeme občas premiešať alebo jemne posypať práškovým cukrom, aby sa neurobila kožka). Medzitým si nad parou roztopíme čokoládu (ja mám najradšej tú na varenie z Lidlu). Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teplovy vyšľaháme a vmiešame doňho vychladnutú roztopenú čokoládu. Vychladnutý puding prešľaháme do hladka a postupne pomaly ho zašľahaváme do čokoládoveho masla. Pomer puding a maslo je na rozdiel od iných krémov zjavne v prospech pudingu a čokolády, preto je tento krém úúúplne skvelý a najlepší :D
- 3
Vychladnutý korpus prekrojíme, spodok natrieme pikantým džemom, trochou krému, poukladáme kolieska banánov (alebo višne), znovu natrieme krém (trochu si necháme na vrch torty), priklopíme korpusom. Vrch a boky natrieme zvyšným krémom, polejeme čokoládou a podľa ľubovôle ozdobíme. Dáme do chladničky stuhnúť a ládujeme sa do zbláznenia. Zdobenie nie je moja silná stránka, takže ja len tak jednoducho, no oslávenec sa tešil i tak. Tiež foto v reze mám len z procesu prípravy, lebo priamo na oslave som už myslela na iné veci :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Julopa225 a @Janikbj ke krému : vidím další možnost, kde se mohlo něco přihodit: dnešní puding je "dílo". Lacinější verze jsou, podle mě, ošizené /nejen složením ale i v gramáži/ a "tečavé". Určitě si příště na krém kup puding dražší.