Čokoládové rezy

ingova - fotkaingova, 12. decembra 2014
Čokoládové rezy
Foto: ingova

Robila som ho prvý krát, bol super len nevyzezá pekne na reze lebo som ho mala ešte mäkký lebo nebol v chladničke. Chuť má Zobraziť celý popisRobila som ho prvý krát, bol super len nevyzezá pekne na reze lebo som ho mala ešte mäkký lebo nebol v chladničke. Chuť má výbornú.

30 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
200 g
300 g
2 PL
1 bal.
Krém:
500 ml
2 bal.
150 g
1 PL
250 g
Parížska šľahačka:
500 ml
2 ks
Namáčanie piškótov:
6 PL
250 ml
1 bal. okrúhle
Poleva:
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Deň predtým si uvaríme šlahačku s čokoládou. Vychladnutú ju dáme do druhého dňa vychladiť.

  2. 2

    Cesto robíme na dva veľké plechy, ja som si všetko rozdelila na polovicu a tak upiekla. Belky vyšlaháme ,pridáme cukor , šlaháme a po jednom pridávame žltky. Potom pridáme múku s práškom so pečiva a kakao.Dáme na plech s pečiacim papierom a pečieme 8 minút na 190 C. Urobíme dva cestá.

  3. 3

    Na krém si uvaríme puding, necháme vychladnúť. Maslo vyšlaháme s cukrom a puding postupne zašlaháme do masla, ochutíme rumom. Kapučíno zalejeme hoúcou vodou a necháme vychladnúť Šlahačku vyšlaháme dotuha.

  4. 4

    Prvý plát natrieme krémom, trochu si necháme na vrch koláča. Na krém poukladáme piškot namočené v kápučíne, potieme parížskou šlahačkou a zakryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme zbytkom krému. Čokoládu roztopíme nad parou a do teplého zamiešame kyslú smotanu. Koláč polejeme polevou . Môžeme posypať čokoládou. Necháme dobre vychladiť

    Čokoládové rezy  - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
to je pokušenie! tie tri kúsky na tanieri by mi padli vhod:-) milujem takéto jemné piškóty, plnka tiež výborná, 5*, KK
elysa
zaujímavá kombinácia chutí....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia