Foto: ingova
Robila som ho prvý krát, bol super len nevyzezá pekne na reze lebo som ho mala ešte mäkký lebo nebol v chladničke. Chuť má Zobraziť celý popisRobila som ho prvý krát, bol super len nevyzezá pekne na reze lebo som ho mala ešte mäkký lebo nebol v chladničke. Chuť má výbornú.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
10 ks |
|
200 g |
|
300 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
500 ml |
|
2 bal. |
|
150 g |
|
1 PL |
|
250 g |
|
Parížska šľahačka: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
Namáčanie piškótov: | |
6 PL |
|
250 ml |
|
1 bal. okrúhle |
|
Poleva: | |
100 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Deň predtým si uvaríme šlahačku s čokoládou. Vychladnutú ju dáme do druhého dňa vychladiť.
- 2
Cesto robíme na dva veľké plechy, ja som si všetko rozdelila na polovicu a tak upiekla. Belky vyšlaháme ,pridáme cukor , šlaháme a po jednom pridávame žltky. Potom pridáme múku s práškom so pečiva a kakao.Dáme na plech s pečiacim papierom a pečieme 8 minút na 190 C. Urobíme dva cestá.
- 3
Na krém si uvaríme puding, necháme vychladnúť. Maslo vyšlaháme s cukrom a puding postupne zašlaháme do masla, ochutíme rumom. Kapučíno zalejeme hoúcou vodou a necháme vychladnúť Šlahačku vyšlaháme dotuha.
- 4
Prvý plát natrieme krémom, trochu si necháme na vrch koláča. Na krém poukladáme piškot namočené v kápučíne, potieme parížskou šlahačkou a zakryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme zbytkom krému. Čokoládu roztopíme nad parou a do teplého zamiešame kyslú smotanu. Koláč polejeme polevou . Môžeme posypať čokoládou. Necháme dobre vychladiť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu