Čokoládové rezy
Autor receptu: ingova
Robila som ho prvý krát, bol super len nevyzezá pekne na reze lebo som ho mala ešte
mäkký lebo nebol v chladničke. Chuť má výbornú.
30 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Deň predtým si uvaríme šlahačku s čokoládou. Vychladnutú ju dáme do druhého dňa vychladiť.
- Cesto robíme na dva veľké plechy, ja som si všetko rozdelila na polovicu a tak upiekla.
Belky vyšlaháme ,pridáme cukor , šlaháme a po jednom pridávame žltky. Potom pridáme múku s práškom so pečiva a kakao.Dáme na plech s pečiacim papierom a pečieme 8 minút
na 190 C. Urobíme dva cestá.
- Na krém si uvaríme puding, necháme vychladnúť. Maslo vyšlaháme s cukrom a puding postupne zašlaháme do masla, ochutíme rumom.
Kapučíno zalejeme hoúcou vodou a necháme vychladnúť
Šlahačku vyšlaháme dotuha.
- Prvý plát natrieme krémom, trochu si necháme na vrch koláča. Na krém poukladáme piškot namočené v kápučíne, potieme parížskou šlahačkou a zakryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme zbytkom krému. Čokoládu roztopíme nad parou a do teplého zamiešame kyslú smotanu. Koláč polejeme polevou . Môžeme posypať čokoládou. Necháme dobre vychladiť