Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami fotorecept

evusik - fotkaevusik, 27. januára 2012
Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept)
Foto: evusik

Ak ste čokoholik ako ja, neváhajte ani chvíľku...

2
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Rezance:
200 g
50 g
50 g
3 ks
1-2 PL
Ostatné:




Postup

  1. 1

    múku, cukor a kakao preosejeme do misky, pridáme vajíčka a 1PL vody a vypracujeme cesto... ak sa vám zdá, že kakaa tam ide veľa, tak vôbec neváhajte a šupnite tam pekne celých 50g kakaa, veď ideme variť čoko rezance, tak nech to má grády

    Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto sa miesi pomerne ťažko, ak vás to už prestane baviť nepridávajte vodu, ale namočte si ruku do vody, prípadne zopakujte. Tak sa vám nestane, že nalejete vody veľa a cesto bude riedke. Naopak cesto má byť tvrdé. Aby sme sa zase nenadreli, vymiesené cesto (nemusí byť dokonalé) šupneme pod misku a necháme ho hodinku odpočívať, ono nám tam pekne zvláčnie

    Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom si už len cesto rozdelíme na dve časti (bude sa nám ľahšie vaľkať) a vyvaľkáme asi tak na 2 mm.

    Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    radielkom, alebo nožom nakrájame na širšie rezance... ja som použila valček na marcipán a išlo to s ním celkom dobre

    Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    rezance necháme obschnúť

    Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a potom ich uvaríme v horúcej vode, asi tak 10 minút, pozor aby ste len tak zo zvyku vodu nosolili :-)

    Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a pripravíme si niečo na ozdobu: čokoládu rozpustíme, pistácie nasekáme a zmrzlinu zatiaľ necháme v mrazničke, tá má ešte čas

    Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    rezance scedíme, dáme na tanier, polejeme čokoládou, pridáme kopček vanikovej zmrzliny a posypeme pistáciami.... čo vám budem klamať: je to čistá rozkoš!

    Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a verte, že jeden kopček zmrzliny nestačí :-)

    Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rada na záver: ak sa rozhodnete pre tento dezert, rozmyslite si najprv čo máte radi. Samozrejme prvý predpoklad je, že máte radi čokoládu. Druhá vec je akú čokoládu máte radi. Tieto rezance, aj keď do nich ide cukor nie sú totiž vôbec sladké a keď to ešte polejete horkou čokoládou... pre mňa je to to pravé, ale iným to chutiť nemusí. Potom radšej zvolite mliečnu čokoládu alebo dajte viac cukru.

Diskusia k receptu

tatranka
Tá úvodná fotografia ma dostala.Už je recept v KK.Slinky mi tečú,utekala som aspoň pre mandarinku.
afataga
aj mna :-) to by som si hned dala a paci sa mi na tom prave to, ze ako pises, nie je to moc sladke a vyzera to uplne uuuuzasne
bejgi
@Evusik , to je neskutočne prácne, krááááása, krajšie gastro foto som nevidela, mňamky :)
jatanika
fíha! tak toto by mi nenapadlo! ale s radosťou by som ochutnala :-))
evusik
jáj, potešili ma vaše reakcie.... a keďže to nie je nič zložité, vyskúšajte, neobanujete :-)
matata1
@evusik skladám pred tebou svoj klobúk. Tá fotka sama o sebe je úžasná, a to nehovorím o recepte. To musí byť skvelé.
rennatte
krasny a chutny receptik, presne na moju notu, ja milujem horku cokoladu a vsetko z nej,,,mas super pomocnika to radielko :-), to sa da kupit bezne v dom. potrebach ci?
3sandra3
Ľudkovia, keď som zbadala tú fotku, tak som si v prvom momente myslela, že to pripravoval nejaký ten profesionálny kuchár, a či cukrár. Teda Evušik, si šikovná , ale tá kreativita.... no skláňam sa.
evusik
@rennatte tento valček-radielko som dostala pod stromček, bol objednávaný cez internet ( www.pravacokolada.sk ) majú tam dobré ceny... ten valček je taký skladací, takže si môžeš robiť rôzne veľkosti a vzorky....
jerica
Rezance v akej koľvek fazóne a chuti sú pre mňa relax,určite príde na rad aj Tvoj recept ako inšpirácia:-)
Foto do súťaže , určite by vyhral :-))
adkas
nadhera a nepochybne velice chutna
palokuchki
@evusik , kazdy tvoj recept je vynikajuci a vzdy nas prekvapis s niecim novym. Uvodne foto je krasne a jedlo sa nim same ponuka.
hubata
Kráásne slíže! Vtipný komentík, pekné foto ako vždy. Si jednotka s *
tykadielko
nádhera....tak toto ma tiež baví,keď sa niekto vyhrá s koláčikom - papkajú aj oči ....úžasné :D
babidka
ejjj:-) zatala si mi dievocka rovno sekierku do hlavy ...:-)a to som si povedala , ze uz viacej cokoladovych skusat nebudem...:-)))))
mariaklara
Teda fakt, človeka by nenapadlo, že niečo takéto sa dá vykúzliť. Si naozaj kúzelníčka :-))
evusik
dievčence, ďakujem vám za milé komentáre.... som rada ak som trošku tej mojej radosti z varenia preniesla aj na vás, človeka to teší dvojnásobne :-)
znovu sa musím opakovať a len odporúčať aby ste vyskúšali, ten môj si naložil na vrch tri kopčeky zmrzliny a zblajzol to jak malinu :-) skora sa mi ani neušlo....
domci4
Och musím skúsiť, len nemám taký vykrajovať, len koliesko na pizzu :) myslíš, žeby to s tým šlo? :)
evusik
@domci4 samozrejme, použiť môžeš aj obyčajný nôž alebo radielko, aj koliesko na pizzu, hocičo čím to nakrájaš na viac menej úhľadné rezance, fantázii sa medze nekladú.... tak nech sa ti darí
cica2
@evusik tvoje recepty vedia vždy tak potešiť, vieš ich tak krásne a milo a aj vtipne opísať:-)) Si velmi šikovná, recept a fotky na 1*
babkamt
Až som zalapala po dychu. Toto musím spraviť. Vau. Ja si ich rozhodne spravím s horkou čokoládou. Keby mi nebol ušiel včera tento recept , bol by dnes na obed namiesto ryžového nákypu čo som varila.
samanka
jéééjda, ja mám doma čokoholika, ktorý nemá rád rezance, ale tieto mu určite budú chutiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia