Čokoládové pokušenie

Autor receptu: xxx4823

Túto lahodnú sýtu francúzsku špecialitu si doma môžete pripraviť ľahšie než sa zdá :)

30 minút
príprava
400 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Necháme zmäknúť maslo, a vyšľaháme ho s cukrom.
  2. Na miernom plameni zahrejeme smotanu a pridáme čokoládu, ktorú necháme rozpustiť...
  3. Túto čokoládovú tekutinu dobre vmiešame do masla s cukrom a pridáme med, vanilkovú esenciu, soľ, rum a žĺtok... Ochutnávame a pridávame med na prisladenie alebo kakao na horkejšiu chuť...
  4. Čokoládovú hmotu vložíme do chladničky približne na 3 hodiny... preto je dobré pralinky robiť deň vopred alebo skoro ráno, pokiaľ ich chcete mať na stole ako dezert po obede :)
  5. Po 3 hodinách zmes vyberieme a malou lyžicou vyberáme túto hmotu, ktorú dáme do kakaa, a vytvarujeme z nich malé pralinky...Počet praliniek záleží na vás.. Mne vyšlo spolu s pojedaním počas varenia okolo 25-30 kúskov... ;) Keďže sú veľmi sýte, aj dospelému človeku stačia 2...
  6. Pralinky poukladáme na tanier a vložíme asi na hodinu do chladničky... Ak ich podávate na druhý deň, doporučujem ich pol hodinku pred konzumáciou vyložiť von, nech zmäknú..
  7. Ďakujem za zhliadnutie tohto receptu, ktorý doporučujem fanúšikom poriadnej čokoládovej chute :-)