Čokoládové pokušenie
Autor receptu: xxx4823
Túto lahodnú sýtu francúzsku špecialitu si doma môžete pripraviť ľahšie než sa zdá :)
30 minút príprava |
400 minút tepelná úprava |
Postup
- Necháme zmäknúť maslo, a vyšľaháme ho s cukrom.
- Na miernom plameni zahrejeme smotanu a pridáme čokoládu, ktorú necháme rozpustiť...
- Túto čokoládovú tekutinu dobre vmiešame do masla s cukrom a pridáme med, vanilkovú esenciu, soľ, rum a žĺtok... Ochutnávame a pridávame med na prisladenie alebo kakao na horkejšiu chuť...
- Čokoládovú hmotu vložíme do chladničky približne na 3 hodiny... preto je dobré pralinky robiť deň vopred alebo skoro ráno, pokiaľ ich chcete mať na stole ako dezert po obede :)
- Po 3 hodinách zmes vyberieme a malou lyžicou vyberáme túto hmotu, ktorú dáme do kakaa, a vytvarujeme z nich malé pralinky...Počet praliniek záleží na vás.. Mne vyšlo spolu s pojedaním počas varenia okolo 25-30 kúskov... ;) Keďže sú veľmi sýte, aj dospelému človeku stačia 2...
- Pralinky poukladáme na tanier a vložíme asi na hodinu do chladničky... Ak ich podávate na druhý deň, doporučujem ich pol hodinku pred konzumáciou vyložiť von, nech zmäknú..
- Ďakujem za zhliadnutie tohto receptu, ktorý doporučujem fanúšikom poriadnej čokoládovej chute :-)