Čokoládové kolieska

aszabka - bez fotkyaszabka, 9. decembra 2012
Čokoládové kolieska
Foto: aszabka

Tento recept je z Nového času pre ženy extra prílohy. Zaujal ma, pretože miesto cukru je v ňom javorový sirup, ktorý veľmi nepoužívam a Zobraziť celý popisTento recept je z Nového času pre ženy extra prílohy. Zaujal ma, pretože miesto cukru je v ňom javorový sirup, ktorý veľmi nepoužívam a v chladničke mi len zaberá miesto :) Okrem toho je pre mňa netradičné, že miesto tuku na pečenie je použitý olej. Po ochutnaní som trochu sklamaná, sú akési príkre, snáď také majú byť..čo už, sú jediteľné a to je podstatné :)

15 minút
na 150 °C

Suroviny

150 ml
10 PL
250 g
1 KL
3 PL
100 g




Postup

  1. 1

    V oleji si premiešame javorový sirup a pridáme k nemu všetky ostatné surovina. Celá hmota bola akási trúsivá, no podarilo sa mi z nej vytvoriť kolieska, alebo nazvem ich skôr malé placky.

  2. 2

    Vyhrejeme si rúru na 150 stupňov a pečieme ich 15 minút. Po upečení sú krehké, takže ich vyberáme z plechu opatrne.

Diskusia k receptu

martamm
aszabka, podľa mňa je tam veľa toho sirupu na množstvo múky a tiež špaldová múka má výraznejšiu chuť ako biela, človek si na ňu musí zvyknúť. Mne by pri použití polovice javorového sirupu určite chutili, upečiem si ich :)
aszabka
Martamm, snáď je to tým, no už raz som dala menej sirupu do iných sušienok, ako bolo v recepte a boli málo sladké, nechcela som sa kopnúť opäť..nech sa ti vydaria :)