Čokoládové bonbóny

Čokoládové bonbóny

Autor receptu: simi711

Nepečený dezert

15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo, práškový cukor a kakao spolu vyšľaháme. Oblátky rozmixujeme a vmiešame ich spolu s mandľami do maslovej hmoty. Pridáme pomarančovú kôru. 1 balíček tmavej polevy zohrejeme, pridáme do cesta a ručne premiešame tak, aby vznikla kompaktná hmota. Hmotu rozvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na obdĺžnik hrubý asi 1 cm a dáme na 60 minút do chladničky stuhnúť.
  2. Stuhnuté cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 3×3 cm. Kocky namáčame v roztopenej tmavej poleve. Necháme stuhnúť.
  3. Vyšľaháme bielok s preosiatym práškovým cukrom, citrónovou šťavou a Solamylom. Podľa potreby pridáme cukor alebo ak je hustá, citrónovú šťavu. S touto bielou polevou ozdobíme bonbóny.