Čokoládové bonbóny fotorecept
Foto: sladkakatka
Tieto bonbóny som tak isto pripravila deťom do Mikulášskych balíčkov :-) Dajú sa robiť na rôzne spôsoby, stačí kúsok fantázie a ide to :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme Ceru. Pripravíme si aj čokonátierku
-
2
Naberieme si tekutú polevu na lyžičku alebo do mikroténového vrecka a naplníme silikónovú formu na ľad asi do polovice. Ja som plnila kornútikom z papiera. Dáme vychladnúť na 10 min .
-
3
Potom pridáme vrecom aj čokonátierku, ale len trocha, lebo budeme ešte dávať jednu vrstvu čokolády :-) Dáme vychladnúť
-
4
Na záver dáme zasa čokoládu a naplníme až po vrch. Dáme vychladnúť. Vychladnuté vyklopíme z formičiek. Netreba sa báť, silikón je poddajný a vychladnutý bonbón sa nezdeformuje :-) Ja som robila verziu aj z bielej čokolády a pridala lentilky :-) Je veľa možností, môžete ľubovoľne kombinovať príchute čokolád s hrozienkami, želé, orieškami a podobne .....
-
5
Môžete čokoládu naliať aj do formy z prázdneho adventného kalendára, alebo do kovových formičiek :-)
-
6
Fantázii sa medze nekladú :-)
-
7
Nakoniec som čokoládky a bonbóny zabalila do plastových pohárikov a darovala na Mikuláša :-) Na obrázku sú aj moje karamelky, postup a recept nájdete v mojich receptoch ;-)
-
8
Bonbóny môžete zabaliť aj do ozdobného vrecka :-)
-
9
Výsledný efekt ....
-
10
A takto vyzerajú biele bonbóny :-)
ja zvyknem davat namiesto cery kokosovy olej, sice
horsie znasaju izbovu teplotu,ale chutia ako ladova cokolada :-)
a este ak mozem - ked budes chciet dat tekutu plnku, naplnis formicky cokoladou az po vrch, potom otocis hore dnom a vylejes naspat do nadoby s cokoladou, nechas stuhnut, potom das plnku nie celkom po vrch a opat zalejes cokoladou a das stuhnut. Tak si urobis najprv povrch bonbonu, ten naplnis, zavries a mozes carovat co srdce a bruska racia :-)