Čokoládové bonbóny
Čokoládové bonbóny (fotorecept)
Autor receptu: sladkakatka
Tieto bonbóny som tak isto pripravila deťom do Mikulášskych balíčkov :-) Dajú sa robiť na
rôzne spôsoby, stačí
kúsok fantázie a ide to :-)
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme Ceru.
Pripravíme si aj čokonátierku
- Naberieme si tekutú polevu na lyžičku alebo do mikroténového vrecka a naplníme silikónovú formu na ľad asi do polovice. Ja som plnila kornútikom z papiera. Dáme vychladnúť na 10 min .
- Potom pridáme vrecom aj čokonátierku, ale len trocha, lebo budeme ešte dávať jednu vrstvu čokolády :-) Dáme vychladnúť
- Na záver dáme zasa čokoládu a naplníme až po vrch. Dáme vychladnúť.
Vychladnuté vyklopíme z formičiek. Netreba sa báť, silikón je poddajný a vychladnutý bonbón sa nezdeformuje :-)
Ja som robila verziu aj z bielej čokolády a pridala lentilky :-) Je veľa možností, môžete ľubovoľne kombinovať príchute čokolád s hrozienkami, želé, orieškami a podobne .....
- Môžete čokoládu naliať aj do formy z prázdneho adventného kalendára, alebo do kovových formičiek :-)
- Fantázii sa medze nekladú :-)
- Nakoniec som čokoládky a bonbóny zabalila do plastových pohárikov a darovala na Mikuláša :-) Na obrázku sú aj moje karamelky, postup a recept nájdete v mojich receptoch ;-)
- Bonbóny môžete zabaliť aj do ozdobného vrecka :-)
- Výsledný efekt ....
- A takto vyzerajú biele bonbóny :-)