Čokoládové bonbóny

Čokoládové bonbóny (fotorecept)

Autor receptu: sladkakatka

Tieto bonbóny som tak isto pripravila deťom do Mikulášskych balíčkov :-) Dajú sa robiť na rôzne spôsoby, stačí kúsok fantázie a ide to :-)

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme Ceru. Pripravíme si aj čokonátierku
  2. Naberieme si tekutú polevu na lyžičku alebo do mikroténového vrecka a naplníme silikónovú formu na ľad asi do polovice. Ja som plnila kornútikom z papiera. Dáme vychladnúť na 10 min .
  3. Potom pridáme vrecom aj čokonátierku, ale len trocha, lebo budeme ešte dávať jednu vrstvu čokolády :-) Dáme vychladnúť
  4. Na záver dáme zasa čokoládu a naplníme až po vrch. Dáme vychladnúť. Vychladnuté vyklopíme z formičiek. Netreba sa báť, silikón je poddajný a vychladnutý bonbón sa nezdeformuje :-) Ja som robila verziu aj z bielej čokolády a pridala lentilky :-) Je veľa možností, môžete ľubovoľne kombinovať príchute čokolád s hrozienkami, želé, orieškami a podobne .....
  5. Môžete čokoládu naliať aj do formy z prázdneho adventného kalendára, alebo do kovových formičiek :-)
  6. Fantázii sa medze nekladú :-)
  7. Nakoniec som čokoládky a bonbóny zabalila do plastových pohárikov a darovala na Mikuláša :-) Na obrázku sú aj moje karamelky, postup a recept nájdete v mojich receptoch ;-)
  8. Bonbóny môžete zabaliť aj do ozdobného vrecka :-)
  9. Výsledný efekt ....
  10. A takto vyzerajú biele bonbóny :-)