Čokoládové biskvity s orechmi
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 23. decembra 2024
mesačník Varecha, 23. decembra 2024

Foto: Kulinární studio MAFRA
30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom, dreňou vyškrabanou z vanilkového struku a instantnou kávou na hustú penu. Potom zľahka vmiešame rozpustenú čokoládu, preosiatu múku s kakaom a jedlou sódou. Nakoniec do vláčneho cesta zľahka vmiešame celé lieskovce a polovice vlašských orechov.
- 2
Cesto rozdelíme na dva diely a z každého vytvoríme valček dlhý ako plech. Valčeky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.
- 3
Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke a potom nakrájame na plátky.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu