Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládové biskvity s orechmi

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 21:00
Čokoládové biskvity s orechmi
Foto: Kulinární studio MAFRA
30
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
3 ks
200 g
1 ks
1 ČL
260 g
30 g
1 ČL
150 g celé
100 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom, dreňou vyškrabanou z vanilkového struku a instantnou kávou na hustú penu. Potom zľahka vmiešame rozpustenú čokoládu, preosiatu múku s kakaom a jedlou sódou. Nakoniec do vláčneho cesta zľahka vmiešame celé lieskovce a polovice vlašských orechov.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dva diely a z každého vytvoríme valček dlhý ako plech. Valčeky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke a potom nakrájame na plátky.

Diskusia k receptu