Foto: alka72
Cokoladova torta, ktoru som davnejsie pridala na MMB si oblubilo vela ludi a je u mna najziadanejsia. Zvyknem ju zdobit malymi gulockami -profiteroles,ktore plnim Zobraziť celý popisCokoladova torta, ktoru som davnejsie pridala na MMB si oblubilo vela ludi a je u mna najziadanejsia. Zvyknem ju zdobit malymi gulockami -profiteroles,ktore plnim lahodnym vanilkovym kremom a polejem super cokoladovou polevou :)
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
Krem: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
200 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
Cesto na profiteroles: | |
400 ml |
|
100 ml |
|
2 poháre po 200 ml |
|
6-7 ks |
|
Krem do profiteroles: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
Cokoladova poleva: | |
500 ml |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Na cesto si vyslahame bielka a odlozime bokom. Potom vyslahame zltka s cukrom,pridame roztopenu cokoladu,olej,vodu,muku s praskom do peciva a nakoniec jemne varechou primiesame bielka. Dame do formy-toto je velke srdiecko ,odmerala som vzdialenost od oblucika k obluciku 37cm- ktoru si vymazeme a vysypeme mukou ,alebo dame papier na pecenie. Pecieme vo vyhrietej rure na 180s okolo 40minut.
-
2
Korpus nechame vychladnut a rozrezeme napolovicu
-
3
Na cokoladovy krem si uvarime puding ,nechame vychladnut. Vyslahame maslo izbovej teploty,pridame roztopenu cokoladu a postupne prislahavame puding
-
4
Polovicu kremu natreme na spodny korpus,polozime druhy korpus a natreme druhu polovicu kremu. Tentokrat som boky torty neobtrela kremom ,aby vyniklo vrstvenie :) Torticku dame chladit .
-
5
A ideme na odpalovane cesticko.Toto mnozstvo je na 2 plechy.Na vrch torty nam staci aj polovicna davka,ale ja som chcela nech si pochuti aj rodinka ,tak som urobila celu davku. Do hrnca si dame varit vodu,olej a stipku soli.Ked voda zacne vret odstavime si hrniec bokom ,prisypeme 2 pohare muky ,varechou premiesame nech sa nam to spoji opat dame na ohen a miesame na miernom ohni asi 3 minutky.Cesto nechame vychladnut
-
6
Cesto dame do vacssej nadoby a po jednom prislahavame vajicka. Zalezi od velkosti vajec.Potrebujeme ,aby sme mali cesto ,ktore sa bude dat dobre vytlacit.
-
7
Priblizne polovicu cesta si dame do vrecka s ozdobnou spickou
-
8
Prichystame si 2 plechy s papierom na pecenie a nastriekame male gulocky. Pecieme vo vyhriatej rure na 200st priblizne 30-35min do zlatova . Ja peciem najprv jeden plech potom druhy
-
9
Na krem do profiteroles si uvarime puding a nechame vychladnut. Potom prislahame 100ml TEKUTEJ rastlinnej slahacky- krem je velmi lahodny
-
10
Polku kremu natrieme na tortu
-
12
Gulocku si nozikom narezem do polky ,lyzickou dam krem a ukladam na tortu
-
14
Ak chcete,mozte ich naukladat aj na seba,ja som tentokrat nedala
-
15
Na cokoladovu polevu si v hrnci nahrejeme rastlinnu slahacku ,odstavime z ohna ,pridame nalamanu cokoladu a metlickou miesame,kym sa nerozpusti. Polevu dame na tortu a nechame ju chladit aspon 3 hodiny
Diskusia k receptu