Foto: sueclash
recept nájdete aj na veggiecookin.wordpress.com
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
200 g (posekaná) |
|
PLNKA: | |
125 ml |
|
OZDOBENIE: | |
2 PL |
|
POLEVA: | |
150 g |
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Maslo vymiešame s cukrom dopenista a postupne doň zašľaháme žĺtky. Vmiešame preosiatu múku a kypriaci prášok. Pridáme nasekané pražené oriešky a čokoládu.
- 2
Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh a zapracujeme do cesta. Cesto vlejeme do tortovej formy a v predhriatej rúre na 180°C pečieme približne 50 minút. Necháme krátko chladnúť vo forme. Potom tortu vyklopíme z formy a necháme celkom vychladnúť.
- 3
Čokoládu na polevu roztopíme vo vodnom kúpeli. Varechou vmiešame vanilkovú príchuť a smotanu. Vyšľaháme tuhú šľahačku. Keď torta vychladne, rozkrojíme ju na dve vrstvy. Na spodnú natrieme šľahačku a vrchnú polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme orieškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu