Čokoládová torta fotorecept
Je výborná ku kávičke.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 230 g |
|
| 125 ml |
|
| 125 ml |
|
| 300 g |
|
| 2 KL |
|
| 80 g (4 PL) |
|
| Plnka: | |
| 6 ks |
|
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| (na pokvapkanie korpusu) |
|
|
|
|
|
|
|
| 1,5 bal |
|
| na vymastenie formy |
|
| na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista, postupne prilejeme striedavo olej a mlieko.
-
2
Bielu čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť po častiach vmiešame do cesta. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme postupne do cesta.
-
3
Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejame na 180 stupňov. Cesto vylejeme do formy pečieme 35 - 40 minút.
-
4
Urobíme plnku počas pečenia. Vajička a cukor vyšľaháme vo vodnom kúpeli.
-
5
Čokoládu rozpustíme a pridáme do vyšľahanej zmesi, necháme vychladnúť.
-
6
Maslo vymiešame mixérom dopenista po častiach vmiešame do zmesi.
-
7
Vychladnutý korpus rovnomerne prekrojíme na rovnaké 3 časti, ktoré pokvapkáme likérom. Nanesieme plnku a poukladáme na seba. Boky tiež potrieme plnkou a obložíme čokoládovými tyčinkami, ktoré si narežeme podľa výšky torty. Posypeme mandľovými lupienkami, strúhanou čokoládou ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť!
-
8
Takto vyzerá v reze.









@Izabella929 ,ale nie Izka veď som ju pokvapkala likérom, vôbec nebola suchá.Na korpuse nie je vidieť likér.
@Mirop , ďakujem.....
mať tak tvoju šikovnosť, obdivujem ťa!
Izka nie super veď ja som len odpovedala.Pozdravujem Ťa.@Arnilka , ďakujem.