Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 5. novembra 2017
Čokoládová torta (fotorecept)
Foto: olinecka

Je výborná ku kávičke.

60-70 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
230 g
125 ml
125 ml
300 g
2 KL
80 g (4 PL)
Plnka:
6 ks
300 g
150 g
 (na pokvapkanie korpusu)
1,5 bal
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista, postupne prilejeme striedavo olej a mlieko.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielu čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť po častiach vmiešame do cesta. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme postupne do cesta.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejame na 180 stupňov. Cesto vylejeme do formy pečieme 35 - 40 minút.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme plnku počas pečenia. Vajička a cukor vyšľaháme vo vodnom kúpeli.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čokoládu rozpustíme a pridáme do vyšľahanej zmesi, necháme vychladnúť.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo vymiešame mixérom dopenista po častiach vmiešame do zmesi.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnutý korpus rovnomerne prekrojíme na rovnaké 3 časti, ktoré pokvapkáme likérom. Nanesieme plnku a poukladáme na seba. Boky tiež potrieme plnkou a obložíme čokoládovými tyčinkami, ktoré si narežeme podľa výšky torty. Posypeme mandľovými lupienkami, strúhanou čokoládou ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť!

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto vyzerá v reze.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mirop, nesúhlasím, podľa mňa suchá nie je, príde mi ako štandardný tortový korpus. Fotka (zrejme) nekvalitným mobilom pri zlom svetle môže skresliť. Myslím, že sú tu aj horšie výtvory než tento.
Bezva jemná, nadýchaná a jistě šťavnatá, žádný Eugen Suchoň. Líbí se mi zdobení, mandlové lupínky jsou i pro mě krabička poslední záchrany. Mám otázku, zda se trubičky po obvodu nenacucnou a nerozpustí ještě před podáváním?