Čokoládová torta
Čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Je výborná ku kávičke.
60-70 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup- Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista, postupne prilejeme striedavo olej a mlieko.
- Bielu čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť po častiach vmiešame do cesta. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme postupne do cesta.
- Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejame na 180 stupňov. Cesto vylejeme do formy pečieme 35 - 40 minút.
- Urobíme plnku počas pečenia. Vajička a cukor vyšľaháme vo vodnom kúpeli.
- Čokoládu rozpustíme a pridáme do vyšľahanej zmesi, necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame mixérom dopenista po častiach vmiešame do zmesi.
- Vychladnutý korpus rovnomerne prekrojíme na rovnaké 3 časti, ktoré pokvapkáme likérom. Nanesieme plnku a poukladáme na seba. Boky tiež potrieme plnkou a obložíme čokoládovými tyčinkami, ktoré si narežeme podľa výšky torty. Posypeme mandľovými lupienkami, strúhanou čokoládou ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť!
- Takto vyzerá v reze.
|