Čokoládová torta

Čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Je výborná ku kávičke.

60-70 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista, postupne prilejeme striedavo olej a mlieko.
  2. Bielu čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť po častiach vmiešame do cesta. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme postupne do cesta.
  3. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejame na 180 stupňov. Cesto vylejeme do formy pečieme 35 - 40 minút.
  4. Urobíme plnku počas pečenia. Vajička a cukor vyšľaháme vo vodnom kúpeli.
  5. Čokoládu rozpustíme a pridáme do vyšľahanej zmesi, necháme vychladnúť.
  6. Maslo vymiešame mixérom dopenista po častiach vmiešame do zmesi.
  7. Vychladnutý korpus rovnomerne prekrojíme na rovnaké 3 časti, ktoré pokvapkáme likérom. Nanesieme plnku a poukladáme na seba. Boky tiež potrieme plnkou a obložíme čokoládovými tyčinkami, ktoré si narežeme podľa výšky torty. Posypeme mandľovými lupienkami, strúhanou čokoládou ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť!
  8. Takto vyzerá v reze.