Foto: slavkabis
Recept som našla v prílohe jedného časopisu. Zákusok mal veľký úspech, tak sa chcem s vami podeliť o recept
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Bielky ušľaháme na tuhý sneh, do ktorého zašľaháme kryštálový cukor, potom žĺtky, kakao a múku.
- 2
Pečieme na veľkom plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 170 stupňov. Upečený plát preložíme na vlhkú utierku a zatočíme do rolády.
- 3
PLNKA: V kastróle varíme na miernom ohni za stáleho miešania mlieko, cukor, žĺtky a čokoládu. Do vychladnutého krému primiešame mixérom ručným maslo. JA sa priznám že som sa bála tejto plnky, lebo tam idú žĺtky a nemám s nimi skúsenosť a popravde sa mi zdá aj málo mlieka. Keby 3 dcl ale 3 PL... Veľmi som si plnku zjednodušila a použila známu značku - krém na torty v prášku.
- 4
Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme krémom, z ktorého si necháme na potretie rolády. Na krém rozložíme banány. Roládu zvinieme, vrch potrieme zvyšným krémom a ozdobíme podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prajem všetko dobré