Čokoládová roláda s banánom
Autor receptu: slavkabis
Recept som našla v prílohe jedného časopisu. Zákusok mal veľký úspech, tak sa chcem s
vami podeliť o recept
10 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Bielky ušľaháme na tuhý sneh, do ktorého zašľaháme kryštálový cukor, potom žĺtky, kakao a múku.
- Pečieme na veľkom plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 170 stupňov.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku a zatočíme do rolády.
- PLNKA: V kastróle varíme na miernom ohni za stáleho miešania mlieko, cukor, žĺtky a čokoládu. Do vychladnutého krému primiešame mixérom ručným maslo.
JA sa priznám že som sa bála tejto plnky, lebo tam idú žĺtky a nemám s nimi skúsenosť a popravde sa mi zdá aj málo mlieka. Keby 3 dcl ale 3 PL... Veľmi som si plnku zjednodušila a použila známu značku - krém na torty v prášku.
- Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme krémom, z ktorého si necháme na potretie rolády. Na krém rozložíme banány. Roládu zvinieme, vrch potrieme zvyšným krémom a ozdobíme podľa fantázie.