Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládová pena so zrkadlovou polevou

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 3. februára 2020. Komerčný recept.

Suroviny

Pena:
150 g
150 ml
120 g
20 ml
10 g
1 bal.
Poleva:
100 g
60 ml
70 g
30 ml
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Želatínu necháme napučať v 20 ml vody. Čokoládu a smotanu zahrejeme do rozpustenia čokolády. Do horúcej rozpustenej čokolády vmiešame napučanú želatínu.

  2. 2

    V 150 ml mlieku vyšľaháme do tuha Šľahačkové potešenie. Vlejeme čokoládu so želatínou a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Zmes nalejeme do silikónovej formy v tvare polgúľ do 2/3 výšky. Kto chce môže do stredu pridať lyžičku džemu, jahodu, ovocie v želé... Na vrch uložíme veľkú okrúhlu piškótu plochou stranou hore. Necháme dobre zamraziť (4 - 5 hodín).

  4. 4

    Stabilizátor rozmiešame vo vode. Bielu čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stabilizátor, rozmiešame a precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili hrudiek.

  5. 5

    Zmrazenú penu vyberieme z mrazničky a formy a polejeme pripravenou vychladnutou polevou. Spodné okraje ozdobíme napríklad nastrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: