Čokoládový dezert

Čokoládová pena so zrkadlovou polevou

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Postup

  1. Želatínu necháme napučať v 20 ml vody. Čokoládu a smotanu zahrejeme do rozpustenia čokolády. Do horúcej rozpustenej čokolády vmiešame napučanú želatínu.
  2. V 150 ml mlieku vyšľaháme do tuha Šľahačkové potešenie. Vlejeme čokoládu so želatínou a dôkladne premiešame.
  3. Zmes nalejeme do silikónovej formy v tvare polgúľ do 2/3 výšky. Kto chce môže do stredu pridať lyžičku džemu, jahodu, ovocie v želé... Na vrch uložíme veľkú okrúhlu piškótu plochou stranou hore. Necháme dobre zamraziť (4 - 5 hodín).
  4. Stabilizátor rozmiešame vo vode. Bielu čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stabilizátor, rozmiešame a precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili hrudiek.
  5. Zmrazenú penu vyberieme z mrazničky a formy a polejeme pripravenou vychladnutou polevou. Spodné okraje ozdobíme napríklad nastrúhanou čokoládou.