Foto: jenni
Čokoládovú nátierku môžete spraviť na dva spôsoby, buď raw alebo vegan. Pri vegánskej verzii môžete použiť ako sladidlo namiesto medu napríklad javorový, agáve alebo Zobraziť celý popisČokoládovú nátierku môžete spraviť na dva spôsoby, buď raw alebo vegan. Pri vegánskej verzii môžete použiť ako sladidlo namiesto medu napríklad javorový, agáve alebo datlový sirup, či rastlinný med.
príprava
Postup
-
1
Lieskové oriešky si pomelieme v mixéri, nemusíte ich mixovať úplne na jemno, môžete nechať aj väčšie kúsky. Zrelé avokádo rozrežeme, vyberieme kôstku a vydlabeme vnútro. Banány nakrájame na menšie kúsky a spolu s avokádom ich zmixujeme v mixéry na hladkú hmotu.
- 2
Do mixéra prisypeme kakao a pridáme med podľa chuti, kto má rad sladšie, môže pridať viac ako 2 PL. Ja som pridala aj trochu rastlinného mlieka, aby sa mi všetky suroviny dali ľahšie zmixovať a vytvorili tak hladkú masu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Môj vylepšovák - lieskovce nahradim mandlovym maslom, ktoré má veľmi veľa zdravých a prospešných tukov. Zmiešam si mandlove maslo (ja odporúčam poctive mandlove maslo od slovenskeho vyrobcu Powerlogy -99,9% pomer mandli a sol je v nom) s domacim medom (najlepsie svoj zdroj) a poctivym kakaom