Foto: nikola166
Úplne že úúžasnááá.. naj naj naaj.. šťavnatá, voňavá :)
porcie
príprava
na 50-60 °C
Postup
-
1
Na kúsky nalámanú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
-
2
Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom.
-
3
Po častiach pridáme vychladnutú čokoládu s maslom, nutelu, preosiatu múku s kypriacim práškom a pomleté orechy.
-
4
Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 175 ° C 50 až 60 minút.
-
5
Upečenú bábovku vo forme necháme vychladnúť, potom ju vyklopíme.
-
6
Do hrnca nalejeme džús, pridáme marhuľový lekvár, rum a rozpustíme na miernom ohni, vychladíme a potrieme bábovku. Necháme 30 minút odstáť.
-
7
Potom polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
-
8
Môžeme ozdobiť citrónovou polevou, prípadne ako ja - rozpustenou bielou čokoládou.
-
9
Vyskúšajte, fakt odporúčam :)
sneica: ano, pri tejto veľmi hrozí, že ju zješ celú... nedá sa prestať.. tá vôňa a chuť... :P
áno, ak chcete do väčšej bábovkovej formy, treba spraviť dvojitú dávku...
@an3da : no ani ja som si to nevšimla, idem to opraviť a ďakujem :) s tými hrozienkami dobrý nápad .. teší ma, že bábovka chutila :)