Čokoládová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Úplne že úúžasnááá.. naj naj naaj.. šťavnatá, voňavá :)

4
porcie
30 minút
príprava
175 minút
na 50-60 °C

Postup

  1. Na kúsky nalámanú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
  2. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom.
  3. Po častiach pridáme vychladnutú čokoládu s maslom, nutelu, preosiatu múku s kypriacim práškom a pomleté orechy.
  4. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 175 ° C 50 až 60 minút.
  5. Upečenú bábovku vo forme necháme vychladnúť, potom ju vyklopíme.
  6. Do hrnca nalejeme džús, pridáme marhuľový lekvár, rum a rozpustíme na miernom ohni, vychladíme a potrieme bábovku. Necháme 30 minút odstáť.
  7. Potom polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
  8. Môžeme ozdobiť citrónovou polevou, prípadne ako ja - rozpustenou bielou čokoládou.
  9. Vyskúšajte, fakt odporúčam :)