Čokoládová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Úplne že úúžasnááá.. naj naj naaj.. šťavnatá, voňavá :)
4 porcie |
30 minút príprava |
175 minút na 50-60 °C |
Postup
- Na kúsky nalámanú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
- Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom.
- Po častiach pridáme vychladnutú čokoládu s maslom, nutelu, preosiatu múku s kypriacim práškom a pomleté orechy.
- Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 175 ° C 50 až 60 minút.
- Upečenú bábovku vo forme necháme vychladnúť, potom ju vyklopíme.
- Do hrnca nalejeme džús, pridáme marhuľový lekvár, rum a rozpustíme na miernom ohni, vychladíme a potrieme bábovku. Necháme 30 minút odstáť.
- Potom polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
- Môžeme ozdobiť citrónovou polevou, prípadne ako ja - rozpustenou bielou čokoládou.
- Vyskúšajte, fakt odporúčam :)