Foto: evusik
Dala som si záväzok, že keď budem veľká naučím sa robiť také krásne pralinky ako robia niektoré šikovné varecháčky. Prvý krok som už Zobraziť celý popisDala som si záväzok, že keď budem veľká naučím sa robiť také krásne pralinky ako robia niektoré šikovné varecháčky. Prvý krok som už spravila, kúpila som si formy. Zatiaľ si ale netrúfam a tak robím po starom takúto domácu čokoládu. Ja som čokoholik, môj muž je čokoholik aj cukríkoholik, tak si občas doprajeme doma robený čoko-mix.
Postup
-
1
Pripravíme si všetko čo chceme dať do čokolády. Napolitánky a želé cukríky nakrájame na kúsky, hrozienka môžeme namočiť do rumu, ja so ešte pridala nesolené burské orechy a nalámané tortové oplatky. Môžete pridať rôzne čokoládové tyčinky, napr.karamelové alebo kokosové, orechy celé ale aj pomleté. Skrátka čo máte radi a čo nájdete doma. Čokoládu môžete použiť obyčajnú várovú, ale samozrejme čím kvalitnejšiu použijete tým lepšie. Ja som použila horkú s obsahom kakaa 74%.
-
2
Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do penista. Môžeme použiť aj mixér. Šťaháme 25-30 minút.
-
3
Odstavíme a pridáme na kocky nakrájanú Ceru a nalámanú čokoládu...
-
4
a dobre vymiešame. Ak treba (nie každá čokoláda je rovnaká) pridáme trochu kakaa.
-
5
Zamiešame všetko čo sme sa rozhodli do čokolády pridať.
-
6
Čokoládovú hmotu navrstvíme do formy, ktorú sme vystlali fóliou (bude sa nám to lepšie vyberať) Môžete použiť napr. srnčí chrbát, ale aj malý plech.
-
7
Dáme stuhnúť najlepšie cez noc. Vyklopíme....
-
8
a nakrájame.
-
9
Čokoládovú tehlu môžeme zabaliť do alobalu, previazať stužkou a podarovať miesto bonboniéry. Alebo nakrájať na kocky, nasypať do krabičky, spolu z obľúbenými cukríkami, schovať do kredenca a občas si na tajňáša zamlsať :-)
Diskusia k receptu