Čoko-tvarohový zákusok fotorecept
Foto: happybunny
Prvý pokus s vegánskym mandľovým tvarohom sa podaril nad očakávania super a vznikol tento nadýchaný voňavý torto-koláčo-zákusok, toto je môj postup ako naň. :)
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
Kakaové cesto: | |
330 g |
|
2 PL |
|
200 g |
|
3 bal. |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
1/3 ČL |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
9 PL |
|
Tvarohový topping: | |
500 g |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
1 1/2 PL |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Zmiešame si suché ingrediencie.
-
2
Primiešame tekuté ingrediencie a misu odstavíme bokom.
-
3
Vytrieme si formu (26 cm) maslom a posypeme múkou.
-
4
Vymixujeme si tvarohový krém a predohrejeme trúbu na 185 stupňov.
-
5
Ja som ešte mixérom prešla kakaové cesto, aby som odstránila prípadné hrudky, ktoré som si nevšimla.
-
6
Cesto potom vlejeme do formy a na vrch v kruhoch ukladáme tvarohový krém lyžicou.
-
7
Tupým koncom príborového nožíka som krém takto rozniesla - čiary smerom zo stredu von a pomedzi ne zvonka smerom do stredu.
-
8
Piekla som 45 minút na 185°, potom cca 15 minút dopekala na 200° nech mám na vrchu trošku "kôrku". Treba skúšať špajdľou, ako je na tom koláčik v strede, ak by ešte nevyšla po 45 minútach čistá, necháme na 185° trocha dlhšie.
-
9
Takto vyzerá hotový, chutil fantasticky :)
-
10
Odporúčam odložiť si pár kúskov do chladničky, chutil ešte lepšie na druhý deň. Dobrú chuť!
Aquafaba je hustá tekutina z uvareného cíceru, ktorá sa používa vo vegánskych receptoch ako náhrada vaječných bielkov.
v tomto recepte je aquafaba náhradou za tri celé vajcia :)
píšem po slovensky - za to, že nemáte informácie o tom, čo to je ja nemôžem. asi by bol dobrý nápad pred písaním drzých komentov použiť google, ktorý vám behom jednej milisekundy odpovie.
Prosím pekne ešte o jednu spresňujúcu informáciu, 2 vajcia do cesta a 1 do tvarohu? Ď.
držím palce nech sa podarí! ten dekový som robievala aj ja, len som nevedela aká konzistencia bude po upečení tohto tvarohu, tak som pre istotu z neho spravila takýto mišung a nakoniec to bol ešte lepší nápad :D
nie nie, tento je od značky Hiel, volá sa "qvark". Kúpila som ho v Nemecku, ale určite ho predávajú aj na Slovensku v špecializovaných obchodoch :)
Ďakujeem :) a áno, 2 do cesta, 1 do tvarohu
Domáca výroba mandlového tvarohu je časovo pomerne náročná, mám recept, ale som ho nikdy neskúšala. Robí sa aj z kešu orieškov. Ak niekto chce, preložím do slovenčiny a pridám, ale bez záruky.
ten postup z kešu by ma zaujímal! ja som robila len zo sójového mlieka a to bola tiež super náhrada za tvaroh alebo mascarpone do cheesecakeov, lenže nie vždy je čas sa so všetkým toľko babrať :(
Děkuji za odpověď. Jen jsem odeslala koment, došlo mi to Německo. Je to pro mě novinka, tak lovím informace. Jinak já mohu klasiku, ale zajímají mě nové věci.
www.skritcikuchyne.cz/2015/04/kesu-mandlovy-tvaroh.html...
navlnechuti.cz/jahlovy-kesu-kokos-tvaroh-s-rozinkami-a...
Vďaka, nemusím prekladať z nemčiny.
Dobré si upiekla, chválim.
jeeej, tie vyzerajú super, ďakujem za odkazy!! určite v blízkej budúcnosti otestujem :))
Ďakujem :)