Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Čoko-tvarohový zákusok fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 26. júna 2018

Prvý pokus s vegánskym mandľovým tvarohom sa podaril nad očakávania super a vznikol tento nadýchaný voňavý torto-koláčo-zákusok, toto je môj postup ako naň. :)

16
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 185 °C

Suroviny

Kakaové cesto:
330 g
2 PL
200 g
3 bal.
3 ČL
1 ČL
1/3 ČL
250 ml
250 ml
1 ČL
9 PL
Tvarohový topping:
500 g
6 PL
1 bal.
5 PL
1 1/2 PL
1/2 ČL
2 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame si suché ingrediencie.

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Primiešame tekuté ingrediencie a misu odstavíme bokom.

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytrieme si formu (26 cm) maslom a posypeme múkou.

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymixujeme si tvarohový krém a predohrejeme trúbu na 185 stupňov.

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som ešte mixérom prešla kakaové cesto, aby som odstránila prípadné hrudky, ktoré som si nevšimla.

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto potom vlejeme do formy a na vrch v kruhoch ukladáme tvarohový krém lyžicou.

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tupým koncom príborového nožíka som krém takto rozniesla - čiary smerom zo stredu von a pomedzi ne zvonka smerom do stredu.

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Piekla som 45 minút na 185°, potom cca 15 minút dopekala na 200° nech mám na vrchu trošku "kôrku". Treba skúšať špajdľou, ako je na tom koláčik v strede, ak by ešte nevyšla po 45 minútach čistá, necháme na 185° trocha dlhšie.

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto vyzerá hotový, chutil fantasticky :)

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Odporúčam odložiť si pár kúskov do chladničky, chutil ešte lepšie na druhý deň. Dobrú chuť!

    Čoko-tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Nepochybujem, že je výborný. V reze je veľmi zaujímavý. Pečiem obyčajný - na plechu - "deku" a je tiež fajnový. Ale ja predsa len s vajíčkami. Ochutený tvaroh sa dá zohnať, aj doma urobiť, takže vyskúšam. Chválim, že pamätáš aj na vegánov.
@Motyka (26.6.2018 20:09)

držím palce nech sa podarí! ten dekový som robievala aj ja, len som nevedela aká konzistencia bude po upečení tohto tvarohu, tak som pre istotu z neho spravila takýto mišung a nakoniec to bol ešte lepší nápad :D
@Happybunny (27.6.2018 07:46)

Domáca výroba mandlového tvarohu je časovo pomerne náročná, mám recept, ale som ho nikdy neskúšala. Robí sa aj z kešu orieškov. Ak niekto chce, preložím do slovenčiny a pridám, ale bez záruky.
@Bubaya (27.6.2018 10:33)

ten postup z kešu by ma zaujímal! ja som robila len zo sójového mlieka a to bola tiež super náhrada za tvaroh alebo mascarpone do cheesecakeov, lenže nie vždy je čas sa so všetkým toľko babrať :(
@Happybunny (27.6.2018 07:46)
Děkuji za odpověď. Jen jsem odeslala koment, došlo mi to Německo. Je to pro mě novinka, tak lovím informace. Jinak já mohu klasiku, ale zajímají mě nové věci.

Pridaj komentár k receptu: