Citrónový koláč
Citrónový koláč

Citrónový koláč s pomarančovým púdrom

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 14. decembra 2017
Citrónový koláč s pomarančovým púdrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
35 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
3 ks
170 g
150 g
1 bal
z 1 citróna
z 1 citróna
150 g
50 g
Pomarančový púder:
Poleva:




Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom a vajcami vyšľaháme v mixéri dopenista. Pomaly primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a nakoniec pridáme kôru, kandizované ovocie a šťavu z citróna.

  2. 2

    Cesto vlejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C približne 50 minút. Po vychladnutí prelejeme citrónovou polevou pripravenou z citrónovej šťavy a práškového cukru. Púder pripravíme z pomaranča, ktorý necháme v sušičke alebo voľne na teplom mieste vysušiť.

  3. 3

    Vysušený pomaranč polámeme, vložíme do mixéra aj s cukrom a rozmixujeme na prášok, ktorý preosejeme cez čo najjemnejšie sitko. Citrónový koláč uložíme na podnos, posypeme kúskami orechov a posypeme púdrom.

Diskusia k receptu

remy
Krásny a iste chutný koláč. Robievam veľmi podobný, je to mnamko.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia