Citrónový koláč s pomarančovým púdrom
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 14. decembra 2017
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 14. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo s cukrom a vajcami vyšľaháme v mixéri dopenista. Pomaly primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a nakoniec pridáme kôru, kandizované ovocie a šťavu z citróna.
- 2
Cesto vlejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C približne 50 minút. Po vychladnutí prelejeme citrónovou polevou pripravenou z citrónovej šťavy a práškového cukru. Púder pripravíme z pomaranča, ktorý necháme v sušičke alebo voľne na teplom mieste vysušiť.
- 3
Vysušený pomaranč polámeme, vložíme do mixéra aj s cukrom a rozmixujeme na prášok, ktorý preosejeme cez čo najjemnejšie sitko. Citrónový koláč uložíme na podnos, posypeme kúskami orechov a posypeme púdrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu