Citrónovo-limetkový koláč s ricottou fotorecept
Foto: ywett
Príprava koláča je jednoduchá a tá vôňa a chuť po citrónoch a limetky je skvelá.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
140 g zmäknuté |
|
40 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
|
|
Plnka: | |
2 ks chemicky neošetrené |
|
1 ks |
|
100 g |
|
80 g |
|
3 ks |
|
500 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme vláčne krehké cesto a rozvaľkáme na papieri na pečenie. Pomocou papiera alebo valčeka cesto prenesieme na pomastený a múkou vysypaný plech, použila som hlboký s rozmerom 34x24 cm.
- 2
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov pečieme približne tých 15 minút.
- 3
Ricottu zmiešame s cukrom, Solamylom a postupne pridáme vajcia, kôru a šťavu z citrónov.
- 4
Plnku nalejeme na cesto a koláč dáme zase piecť cca 30 minút, kto chce može vybrať skôr, posypať cukrom a ešte dať dopiecť.
- 5
Koláč je najlepší na druhý deň z chladničky. Inšpirovala som sa receptom, vložím link: A týmto autorke ďakujem;-) https://dobruchut.azet.sk/recept/49919/citronovy-kolac-s-ricottou/
- 6
Recept som si podľa seba trochu upravila. Prajem dobrú chuť!
Tiež citrónový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
všetkým Vám veľmi pekne ďakujem :-)
@Haji , ja tiež tie valkané a rada ich aj pečiem, či babkin jablkový, alebo tento makový som piekla na rodinnú oslavu ;-)
Haha, to jsi mě dostala! Já vyvalování obdivuji, ale v reále jsem na vyvalování těsta levá jako šavle. Ani léty jsem se nevypracovala - pořád jsem v bodě pod ponorem.
Tak tomu neverím ;-)
Ahoj,
práve teraz som objavila tento krásny a urcite ešte chutnejší makový koláčik.
Možeš, prosím, pridať recept.
Ahoj, neviem či si myslela tento? Ak áno, recept som našla na tomto blogu, nech sa páči:
bonvivani.sk/recepty/makove-rezy-s-citronovou-polevo...