Citrónovo-čučoriedkové cupcakes

Autor receptu: timara

Vôňa citrónu a chuť čučoriedok sa spojila v každom jednom koláčiku. Citrónový krém na vrchu to už len krásne prepojil.

12
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosiatú múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou. Osobitne vymiešame maslo s cukrom a vanilkový extrakt až kým nemáme bledší nadýchanejší krém.
  2. Do krému zašľaháme postupne vajíčka a potom striedavo pridávame zmes sypkých surovín, citrónovu šťavu a kyslú smotanu.
  3. Do košíčkov plníme tak, že najskôr dáme lyžicu cesta, do stredu lyžičku čučoriedok (ak je potrebné môžete ich ešte osladiť cukrom) a na vrch zas lyžicu cesta. Upečené muffiny necháme vychladnúť na mriežke.
  4. Koláčiky zdobíme krémom, ktorý sme si vymešali z mascarpone, zmäknutého masla a preosiatého cukru a ktorý sme dochutili citrónovou šťavou. Ja som dozdobila ešte čučoriedkami a kúskami citróna.