Citrónovo-čučoriedkové cupcakes
Autor receptu: timara
Vôňa citrónu a chuť čučoriedok sa spojila v každom jednom koláčiku. Citrónový krém na vrchu to už len krásne prepojil.
12 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Preosiatú múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou. Osobitne vymiešame maslo s cukrom a vanilkový extrakt až kým nemáme bledší nadýchanejší krém.
- Do krému zašľaháme postupne vajíčka a potom striedavo pridávame zmes sypkých surovín, citrónovu šťavu a kyslú smotanu.
- Do košíčkov plníme tak, že najskôr dáme lyžicu cesta, do stredu lyžičku čučoriedok (ak je potrebné môžete ich ešte osladiť cukrom) a na vrch zas lyžicu cesta. Upečené muffiny necháme vychladnúť na mriežke.
- Koláčiky zdobíme krémom, ktorý sme si vymešali z mascarpone, zmäknutého masla a preosiatého cukru a ktorý sme dochutili citrónovou šťavou. Ja som dozdobila ešte čučoriedkami a kúskami citróna.