Citrónové cupcakes na promócie

smajliicka - fotkasmajliicka, 18. septembra 2013

Tieto cupcakes sú veľmi jemné, lahodné a osviežujúce. Jemnosť im dodá krémový syr a sviežosť citrón. Ja som ich plnila "lemon curd" tj. akýsi Zobraziť celý popisTieto cupcakes sú veľmi jemné, lahodné a osviežujúce. Jemnosť im dodá krémový syr a sviežosť citrón. Ja som ich plnila "lemon curd" tj. akýsi citrónový džem, recept som mala myslím tuto z varechy, ale už neviem od koho. Vrchný krém som robila od oka zmiešaním obyčajného masla, krémového syra (stačí asi tak v pomere 3:1 - maslo:syr) a trochou spomínaného citrónového džemu... V recepte 1 šálka = 2dcl

40
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 165 °C

Suroviny

225 g
350 g
3 šálky
2 PL
2 PL
1/2 čl
1 čl
3 šálky
7 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    V mise si zamiešame múku, prášok do pečiva, kôru a soľ.

  2. 2

    V mixéri vymiešame maslo a cukor kým nie je zmes nadýchaná a kým šlahaním získa svetlejšiu farbu. Pridáme syr (izbovej teploty) a miešame kým sa všetko spolu nespojí.

  3. 3

    Po jednom pridávame vajcia (izbovej teploty) - ak dáte studené z chladničky, zmes sa zrazí čo sa stalo aj mne, ale pokoj, stačí zmes nahriať na sporáku a zas je krásne hladká. Potom pridáme citrónovú šťavu a vanilku, dobre zmiešame. Nakoniec na 3x pridáme suché prísady, ktoré sme si pripravili v prvom kroku. Plníme muffinové košíčky asi tak do 3/4. Rúru rozohrejeme na 165°C a pečieme asi 20 min. Odsledujte si, každá rúra pečie inak.

    Citrónové cupcakes na promócie - obrázok 3
  4. 4

    Dozdobíme v prípade potreby, ja som použila nasledovné náradíčko :) . Dám vám jeden tip. Formičku sovičky čo vidíte, som si vyrobila sama (z plechovky od fanty). Narežete ju na pásiky a vytvarujete si pomocou klieštikov tvar aký chcete (mne stačili aj ruky). Je síce dosť mäkká a ohybná potom tá formička, ale účel splní :).

    Citrónové cupcakes na promócie - obrázok 4
  5. 5

    týmto spôsobom som vytvorila aj mačku atď.

    Citrónové cupcakes na promócie - obrázok 5

Diskusia k receptu

ailuj82
NA pohľad sú nááádhernéé, ale to množstvo surovín je asi na viac ako 12 ks. A veeeľa cukru a masla je tam... :(
smajliicka
@ailuj82 hej je tam dosť syru a masla, ale tak to má byť, ono to bolo ako taký tvarohová piškóta a cukor si môže každý upraviť podľa chuti :) . Množstvo som sa sekla, máš pravdu, ďakujem za upozornenie a prepíšem, je to na 40 kusov samozrejme :) , to by museli byť obrovské cupcakes keby ich malo byť 12 :D
danielas
Veľmi ťa obdivujem za kreativitu výzdoby ku promócii !
Určite ani chuťou nezaostávajú, super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia