Citrónové cupcakes na promócie

Autor receptu: smajliicka

Tieto cupcakes sú veľmi jemné, lahodné a osviežujúce. Jemnosť im dodá krémový syr a sviežosť citrón. Ja som ich plnila "lemon curd" tj. akýsi citrónový džem, recept som mala myslím tuto z varechy, ale už neviem od koho. Vrchný krém som robila od oka zmiešaním obyčajného masla, krémového syra (stačí asi tak v pomere 3:1 - maslo:syr) a trochou spomínaného citrónového džemu... V recepte 1 šálka = 2dcl

40
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 165 °C

Postup

  1. V mise si zamiešame múku, prášok do pečiva, kôru a soľ.
  2. V mixéri vymiešame maslo a cukor kým nie je zmes nadýchaná a kým šlahaním získa svetlejšiu farbu. Pridáme syr (izbovej teploty) a miešame kým sa všetko spolu nespojí.
  3. Po jednom pridávame vajcia (izbovej teploty) - ak dáte studené z chladničky, zmes sa zrazí čo sa stalo aj mne, ale pokoj, stačí zmes nahriať na sporáku a zas je krásne hladká. Potom pridáme citrónovú šťavu a vanilku, dobre zmiešame. Nakoniec na 3x pridáme suché prísady, ktoré sme si pripravili v prvom kroku. Plníme muffinové košíčky asi tak do 3/4. Rúru rozohrejeme na 165°C a pečieme asi 20 min. Odsledujte si, každá rúra pečie inak.
  4. Dozdobíme v prípade potreby, ja som použila nasledovné náradíčko :) . Dám vám jeden tip. Formičku sovičky čo vidíte, som si vyrobila sama (z plechovky od fanty). Narežete ju na pásiky a vytvarujete si pomocou klieštikov tvar aký chcete (mne stačili aj ruky). Je síce dosť mäkká a ohybná potom tá formička, ale účel splní :).
  5. týmto spôsobom som vytvorila aj mačku atď.