Citrónová zmrzlina

renka73 - fotkarenka73, 27. apríla 2013
Citrónová zmrzlina
Foto: renka73

Suroviny

2 ks
200 g
z 3  citrónov
z 1  citróna




Postup

  1. 1

    Cukor,citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru spolu zmiešame.Necháme chvíľku postáť.Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku.Do šľahačky pridáme cukor s citrónovou šťavou a kôrou,poriadne premiešame,dáme do krabice a vložíme do mrazničky na 7-8 hodin.Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

mracik9
na jogurtovu nemáš recept,ale aj citrónová je dobrá :))
cesminaz
Paraaada,leto moze prist v plnom prude....so zmrzlinou budeme uz vyzbrojeny ;-DDD vdaka ukladam
hubata
Krásny receptík, jednoduchý, šup-šup hotový a určite dobručký. Istotne sa dá urobiť aj s iným ovocím, alebo čoko. Ukladám, lebo horúce dni už nastali. Vďaka za receptík.
mariamka
vonu a chut cerstveho citronu milujeme, a poctivu citronovu zmrzlinu tiez... ja ked nakupim citrony, dobre ich vydrhnem, pokrajam na stvrt-platky a dam zmrazit, vynikajuce a operativne nachystane hodit rovno do caju alebo len tak do vody.. zmzrlinka bude mozno uz dnes, dakujem :)
renka73
:) som rada,že sa vám recept páči.Ja naozaj jednoduchý a pritom mňam mňam :) Tak vravia moje dievčatá :)))
cesminaz
pri ziadnej zmrzline nepise autor,ze kolko mu vlastne z tej davky vyslo zmrzliny....prosim ta napis,aby som vedela ci mam hned duplu ci triplu spravit...kedze ja mam 2 deti,ktore sa vedia so zmrzlinou "zadusit" :-))) musim hned aspon na tyzden zmrzlinu spravit...nechce sa mi kazdy den vyrabat zmrzlinu :-)) dakujem za odpoved
renka73
@cesminaz ,ja dávam do dozy z Carte Dor a tá má 900 ml.Ja plná a ešte mi ostane asi na 6 kopčekov :))
frezia68
Musím kúpiť smotanu a urobím podľa Teba,jednoduchý recept a citrónová je naj,naj,naj........
angast
renka, perfektný recept . Pred chvíľou som ju vytiahol z mrazničky a nevedel som sa od nej odtrhnúť. Jednoduchá , bez surových vajec , farbív, glutamanov no skrátka vynikajúca. ĎAKUJEM !!!
renka73
@angast ,to ma veľmi teší,že ti tak chutí :)) Robím veľa druhov ale vajíčka nepoužívam akosi sa ich v lete bojím :))) Dnes som robila punčovú :)aj tá je mňam :))
kimlo
Tak sem s ňou! Punčovú mám najradšej hneď po citrónovej.
renka73
:)) ano pošlem len musíme počkať ešte 4 hodinky aby som mohla poslať aj fotku :)
afataga
moja nevyzera zatial nijako, ale ked sa otepli, chystam sa ju vyskusat :-)
@angast nejako ti vybledla ta cokoladova
mariamka
fantazia!! robila som z jednej slahacky a 1 citronu (kora+stava) a asi 3 PL cukru, nic viac, poviem vam, to je tak pre dvoch a este sa musia krotit :), neskutocna dobrata, dakujem @renka73

angast
@afataga- nevybledla , to bola citrónová , ale musel som si požičať
téglik od psíkov čo majú na vodu, lebo do toho sa to hodí.
@mariamka - ty nebuc taká lakomá. @renka to predpísala dobre.
prečo upravuješ jej recept ? Ja zajtra zarábam ďalšiu. Super recept.
angast
@mariamka
jedine toto ťa ospravedlňuje. Ale je perfektná. Dnes bol výborný olovrantík . Kávička , gin+tonic + citrón + medovka + citrónová zmrzlina. Mariamka vyskúšaj to - pasuje to k sebe.
cesminaz
Prave som nakupila...teraz idem robit zmrzlinu,tak dufam ze sa podari ;-)) a chcem sa este nieco spytat,ze ked zmrzne nebude priliz tvrda?Budu sa dat naberat kopceky?
renka73
@cesminaz ,punčova sa naberá dobe vidno to aj na fotku :-) a ak by sa stalo že ide ťažšie stačí chvíľku nechať von z mraziaka a potom pôjde naberať ľahko.
orchidea
Aj túto tvoju zmrzlinu si samozrejme ukladám a vyskúšam, už sa na ňu tešíííííííííím....:)
anina6
len kúpim šlahačku a skúšam, kk. dúfam, že sa vydari.díky za recept.
izabella929
@Renka73...v nedeľu som urobila citrónovú zmrzlinku podľa tvojho receptu a musím sa poďakovať za recept...je úžasná.-))) dostala som od farmára čerstvú domácu smotanku, takže je božská...) vďaka za dobrý recept.-)
anina6
Renka73 ja podobne ako izabelka ďakujem za super recept, robila som tvoju citrónovú zmrzlinu a je vynikajúca. Chcem vyskúšať aj čokoládovú poprípade punčovú.
tiginko
@renka73 potvrdzujem že zmrzlina je fantastická! Moja prvá domáca (okrem sorbetov) a fakt ma nadchla.Mala som doma bio citróny, tak aspoň mám lepší pocit. Určite budem skúšať aj s ďalším ovocím, vďaka za recept
tiginko
@angast to musí byť zaujímavá zmrzlina s tým džintonikom. Ale tá mäta nabudúce určite pôjde do zmrzliny, verím, že zapasuje
xxzdenkaa
ahoj,smotanu si davala 180tu ci 250 ml?dakujem.zajtra budem robit :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia