Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Recept na tieto výborné tvarohové koláče mám od bývalej varecháčky @cistinky http://bonvivani.sk/recepty/tvarohove-hrebene. U nás sa už udomácnili a myslím, že by bola škoda, keby sa tento úžasný recept nešíril ďalej. V plnke som ubrala maslo, aj cukor, ale môžete vyskúšať podľa pôvodného receptu.Takže s odobrením autorky a s jej pozdravom pre všetkých varecháčov....nech vám chutí:-)

12 ks
porcií
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pripravíme všetko potrebné.
  2. Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia a trošky cukru. Pridáme všetko ostatné na cesto a vymiešame.
  3. Cesto sa lepšie spracuje šľahačom s hákmi, pretože je tuhšie než na buchty. Necháme vykysnúť.
  4. Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Najskôr uvaríme z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru puding. Ten necháme vychladnúť.
  5. V miske vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme tvaroh a nakoniec vychladnutý puding.
  6. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu.
  7. Každú polovicu cesta vyvaľkáme asi na 30x30 cm. Z každého spravíme 6 obdĺžnikov tak, že cesto rozdelíme v strede na polovicu a zvisle na tri časti.
  8. V jednej polovici obdĺžnika spravíme zárezy a na druhú rozdelíme plnku. Ja pridám aj lyžičku slivkového lekváru. Cesto preložíme cez plnku asi dva cm cez okraj. Bočné strany zatlačíme, prečnievajúcu časť podložíme do spodu a hrebeň preložíme na plech. Necháme ešte chvíľku podkysnúť.
  9. Vajce rozmiešame s trochou mlieka a potrieme hrebene. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 20 minút. Z tejto dávky nám vyjde 12 hrebeňov. Tánička ďakujeme.