Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Recept na tieto výborné tvarohové koláče mám od bývalej varecháčky @cistinky http://bonvivani.sk/recepty/tvarohove-hrebene. U nás sa už udomácnili a myslím, že by bola škoda, keby sa tento úžasný recept nešíril ďalej. V plnke som ubrala maslo, aj cukor, ale môžete vyskúšať podľa pôvodného receptu.Takže s odobrením autorky a s jej pozdravom pre všetkých varecháčov....nech vám chutí:-)
12 ks porcií |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme všetko potrebné.
- Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia a trošky cukru. Pridáme všetko ostatné na cesto a vymiešame.
- Cesto sa lepšie spracuje šľahačom s hákmi, pretože je tuhšie než na buchty. Necháme vykysnúť.
- Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Najskôr uvaríme z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru puding. Ten necháme vychladnúť.
- V miske vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme tvaroh a nakoniec vychladnutý puding.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu.
- Každú polovicu cesta vyvaľkáme asi na 30x30 cm. Z každého spravíme 6 obdĺžnikov tak, že cesto rozdelíme v strede na polovicu a zvisle na tri časti.
- V jednej polovici obdĺžnika spravíme zárezy a na druhú rozdelíme plnku. Ja pridám aj lyžičku slivkového lekváru. Cesto preložíme cez plnku asi dva cm cez okraj. Bočné strany zatlačíme, prečnievajúcu časť podložíme do spodu a hrebeň preložíme na plech. Necháme ešte chvíľku podkysnúť.
- Vajce rozmiešame s trochou mlieka a potrieme hrebene. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 20 minút. Z tejto dávky nám vyjde 12 hrebeňov.
Tánička ďakujeme.