Foto: ancicka
Tohto roku je dobrá úroda paradajok tak ich spracúvavam.Starším gazdinkam asi netreba nápovedu,ale asi mladším ,začínajucim sa to možno zíde.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Paradajky umyjeme,
-
2
...rozkrojíme na štvrtinky a trocha ich posolíme,aby pustili šťavu.
-
3
Po chvíľke ich dám na oheň rozvariť.Ja pridávam do varenia magy,kôli chut.i
-
4
Ked sú rozvarené,tak nechám vychladnuť.
-
5
Vychladnúte prepasirujem.
-
6
Ponalievam do fliaš a zasterilizujem,5 min.Je to polotovar,ktorý môžme použiť, na polievku,do mäsa,alebo na omáčku.
-
7
Ja som si až teraz uvedomila,že som odfotila,až jak som paradajky pooberala.Ked bude dobrý čas a dozrejú tak aj tie pôjdu asi na šťavu.A to nie sú všetky na obrázku.
Ja robievam len samé paradajky , nedávam nič ani soľ,dokonca veľmi málo ošúpem , len čo ide ošúpať.
@jerica :) také naprírodno sú najlepšie ... moji chlapi si z nej robia bloody mary a majú ju radi už ochutenú, tak im na to robím zvlášť celú várku a dávam do nej aj trochu cukru a mletého čier.korenia ...
@cica2 ,dakujem,
kata50,dakujem za pochvalu,ale som sama prekvapena.Len sa obávam ,aby neprišla skôr pleseň,než dozreju.Minulý rok nám ľadovec poničil skoro celú úrodu na záhrade,tak sme nemali nič.