Čistá paradajková šťava (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tohto roku je dobrá úroda paradajok tak ich spracúvavam.Starším gazdinkam asi netreba nápovedu,ale asi mladším ,začínajucim sa to možno zíde.
Postup
- Paradajky umyjeme,
- ...rozkrojíme na štvrtinky a trocha ich posolíme,aby pustili šťavu.
- Po chvíľke ich dám na oheň rozvariť.Ja pridávam do varenia magy,kôli chut.i
- Ked sú rozvarené,tak nechám vychladnuť.
- Vychladnúte prepasirujem.
- Ponalievam do fliaš a zasterilizujem,5 min.Je to polotovar,ktorý môžme použiť, na polievku,do mäsa,alebo na omáčku.
- Ja som si až teraz uvedomila,že som odfotila,až jak som paradajky pooberala.Ked bude dobrý čas a dozrejú tak aj tie pôjdu asi na šťavu.A to nie sú všetky na obrázku.