Trhanec

Cisársky trhanec (Kaiserschmarrn)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Múku s mliekom, vanilkovým cukrom a so soľou vyšľaháme dohladka, vmiešame žĺtky. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha a sneh potom vmiešame do cesta.
  2. V panvici alebo ohňovzdornej mise rozohrejeme maslo, nalejeme cesto a posypeme hrozienkami namočenými v rume. Pečieme v predhriatej rúre pri 210 stupňoch približne 9 minút. Potom cesto v panvici otočíme a pečieme približne ďalšie 3 minúty.
  3. Upečené cesto v panvici pomocou dvoch vidličiek roztrháme na nerovnomerné kúsky. Posypeme kryštálovým cukrom a necháme skaramelizovať v rúre alebo na sporáku. Hotový trhanec posypeme práškovým cukrom. Môžeme podávať s jablkovým pyré.