Trhanec
Cisársky trhanec (Kaiserschmarrn)
Autor receptu: redakcia
Postup- Múku s mliekom, vanilkovým cukrom a so soľou vyšľaháme dohladka, vmiešame žĺtky. Bielky vyšľaháme
s kryštálovým cukrom dotuha a sneh potom
vmiešame do cesta.
- V panvici alebo ohňovzdornej mise rozohrejeme
maslo, nalejeme cesto a posypeme
hrozienkami namočenými v rume. Pečieme v predhriatej rúre pri
210 stupňoch približne 9 minút. Potom cesto v panvici otočíme a pečieme približne ďalšie 3 minúty.
- Upečené cesto v panvici pomocou dvoch vidličiek roztrháme na nerovnomerné kúsky. Posypeme kryštálovým cukrom a necháme skaramelizovať v rúre alebo na sporáku. Hotový trhanec posypeme práškovým cukrom. Môžeme podávať s jablkovým pyré.
|