Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-)

Autor receptu: vlieskovsky

Tento šalát si doma robíme keď nás prepadne hlad a už nestíhame variť. Šalát je rýchly a hlavne chutný. Dá sa jesť teplý aj studený.

5
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si základne suroviny do šalátu. Čínsku kapustu, paradajky, kukuricu, uhorku, šunku ,syr a určite kaiserky ako prílohu ku šalátu.
  2. Syr vcelku si nakrájame na stredne hrubé kocky. Veľmi vhodný je Eidam, ktorý sa na druhý deň "napije" dresingu a je ešte vláčnejší.
  3. Pražskú šunku taktiež pokrájame na stredne hrubé kocky.
  4. Šunku aj syr zmiešame dokopy.
  5. Čerstvú uhorku ošúpeme a nakrájame na kocky.
  6. Pridáme k šunke a syru.:)
  7. Vezmeme tri paradajky a nakrájame na rovnaké kocky ako uhorku. Odporúčam vykrojiť stred paradajky. Držia sa tam škodlivé látky, ktoré paradajka obsahuje.
  8. Primiešame k ostatným surovinám.
  9. Kukuricu odstredíme, šťavu nepoužívame.
  10. Opäť pridáme do misky k ostatným surovinám.
  11. Čínsku kapustu si natrháme. Keď ju pokrájame nožom, tak skôr zoxiduje a zvädne.
  12. Pridáme do misky.
  13. Nakoniec suroviny dobre premiešame, pridáme soľ, čierne korenie a zalejeme to francúzskym dresingom. Pokiaľ máme čas, tak necháme šalát pol hodinku postáť. No tento šalát je tak dobrý, že sa nám to ešte nikdy nepodarilo:) Museli sme hneď ochutnať. Dobrú chuť!