Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-)
Autor receptu: vlieskovsky
Tento šalát si doma robíme keď nás prepadne hlad a už nestíhame variť. Šalát je rýchly a hlavne chutný. Dá sa jesť teplý aj studený.
Postup
- Pripravíme si základne suroviny do šalátu. Čínsku kapustu, paradajky, kukuricu, uhorku, šunku ,syr a určite kaiserky ako prílohu ku šalátu.
- Syr vcelku si nakrájame na stredne hrubé kocky. Veľmi vhodný je Eidam, ktorý sa na druhý deň "napije" dresingu a je ešte vláčnejší.
- Pražskú šunku taktiež pokrájame na stredne hrubé kocky.
- Šunku aj syr zmiešame dokopy.
- Čerstvú uhorku ošúpeme a nakrájame na kocky.
- Pridáme k šunke a syru.:)
- Vezmeme tri paradajky a nakrájame na rovnaké kocky ako uhorku. Odporúčam vykrojiť stred paradajky. Držia sa tam škodlivé látky, ktoré paradajka obsahuje.
- Primiešame k ostatným surovinám.
- Kukuricu odstredíme, šťavu nepoužívame.
- Opäť pridáme do misky k ostatným surovinám.
- Čínsku kapustu si natrháme. Keď ju pokrájame nožom, tak skôr zoxiduje a zvädne.
- Pridáme do misky.
- Nakoniec suroviny dobre premiešame, pridáme soľ, čierne korenie a zalejeme to francúzskym dresingom. Pokiaľ máme čas, tak necháme šalát pol hodinku postáť. No tento šalát je tak dobrý, že sa nám to ešte nikdy nepodarilo:) Museli sme hneď ochutnať. Dobrú chuť!