Bezlepkový Čierny princ
Bezlepkový Čierny princ

Čierny princ bez lepku

novalim - fotkanovalim, 2. júla 2020. Komerčný recept.
Čierny princ bez lepku
Foto: novalim

Pamätáte sa, ako kedysi v kolese šťastia výhercovia vyberali z výkladu cukrovinky Čierny princ? Nedávno sme premýšľali, aký recept by sme vymysleli z prebytočných Zobraziť celý popisPamätáte sa, ako kedysi v kolese šťastia výhercovia vyberali z výkladu cukrovinky Čierny princ? Nedávno sme premýšľali, aký recept by sme vymysleli z prebytočných bielkov. A potom sme si spomenuli na túto sladkosť, ktorú poznáme z detstva. Pozrite si recept na našu verziu a vychutnajte si cukrovinku Čierny princ bez lepku.
Zdroj: https://novalim.net/cierny-princ-bez-lepku/

Suroviny

Na keksíky:
1 bal.
Na plnku:
4 ks
200 g
1/2 ČL
Na polevu:
200 g
50 g (alebo iný rastlinný tuk na polevy)




Postup

  1. 1

    Najprv si dobre premiesime linecké cesto bez lepku. Medzi dvomi plátmi papiera na pečenie ho rozvaľkáme na tenučko, vykrojíme okrúhlym vykrajovátkom keksíky a dáme ich piecť podľa návodu na obale. Upečené keksíky dáme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým pripravíme ingrediencie na plnku. Bielky dáme do misy a začneme ich šľahať nad parou. Po troške pridávame kryštálový cukor a šľaháme na vysokých otáčkach asi 10 minút, resp. dovtedy, kým sa kryštáliky cukru nerozpustia a sneh neostane dostatočne tuhý.

  3. 3

    Snehom naplníme zdobiace vrecúško a krúživými pohybmi ho nanášame na upečené a vychladnuté keksíky z bezlepkového lineckého cesta. Takto pripravené ich potom dáme zachladiť do chladničky asi na pol hodinu.

  4. 4

    Na polevu si roztopíme nad parou čokoládu s tukom, dobre premiešame a potom riedkou polevou oblievame pripravené cukrovinky. Čokoládu necháme stiecť. Cukrovinky Čierny princ bez lepku dáme do chladničky, kým poleva nestuhne, resp. kým ich nebudeme podávať.

Diskusia k receptu