Čierny princ bez lepku
Foto: novalim
Pamätáte sa, ako kedysi v kolese šťastia výhercovia vyberali z výkladu cukrovinky Čierny princ? Nedávno sme premýšľali, aký recept by sme vymysleli z prebytočných Zobraziť celý popisPamätáte sa, ako kedysi v kolese šťastia výhercovia vyberali z výkladu cukrovinky Čierny princ? Nedávno sme premýšľali, aký recept by sme vymysleli z prebytočných bielkov. A potom sme si spomenuli na túto sladkosť, ktorú poznáme z detstva. Pozrite si recept na našu verziu a vychutnajte si cukrovinku Čierny princ bez lepku.
Zdroj: Novalim
Suroviny
Na keksíky: | |
1 bal. |
|
Na plnku: | |
4 ks |
|
200 g |
|
1/2 ČL |
|
Na polevu: | |
200 g |
|
50 g (alebo iný rastlinný tuk na polevy) |
|
Postup
-
1
Najprv si dobre premiesime linecké cesto bez lepku. Medzi dvomi plátmi papiera na pečenie ho rozvaľkáme na tenučko, vykrojíme okrúhlym vykrajovátkom keksíky a dáme ich piecť podľa návodu na obale. Upečené keksíky dáme vychladnúť.
- 2
Medzitým pripravíme ingrediencie na plnku. Bielky dáme do misy a začneme ich šľahať nad parou. Po troške pridávame kryštálový cukor a šľaháme na vysokých otáčkach asi 10 minút, resp. dovtedy, kým sa kryštáliky cukru nerozpustia a sneh neostane dostatočne tuhý.
- 3
Snehom naplníme zdobiace vrecúško a krúživými pohybmi ho nanášame na upečené a vychladnuté keksíky z bezlepkového lineckého cesta. Takto pripravené ich potom dáme zachladiť do chladničky asi na pol hodinu.
- 4
Na polevu si roztopíme nad parou čokoládu s tukom, dobre premiešame a potom riedkou polevou oblievame pripravené cukrovinky. Čokoládu necháme stiecť. Cukrovinky Čierny princ bez lepku dáme do chladničky, kým poleva nestuhne, resp. kým ich nebudeme podávať.
Tiež princ:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu